Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Nikolai er selv vokset op uden penge til jul: Nu hjælper han andre børn i samme situation i Julehjertebyen

Hvis man skulle gøre 23-årige Nikolai Lunds arbejde i Julehjertebyen op i penge, ville det svare til en stor donation, da han har brugt tre uger på at lave alt det indvendige tømrerarbejde i det nye pakhus. Han er glad for at være blevet en del af et projekt, hvor pengene går til noget godt. Foto: Timo Battefeld
23-årige Nikolai Lund kender til at være barn i en familie uden penge til jul. Derfor sagde han ja til at hjælpe i Julehjertebyen, og det projekt og de frivilliges engagement har grebet ham om hjertet.

Aabenraa: Han kender det fra sin egen barndom. At vokse op i en familie uden penge til at holde jul og hygge sig for generelt i hverdagen.

Det har sat sine spor i 23-årige Nikolai Lund fra Tinglev, og derfor tilbød han sin hjælp, da Julehjertebyen manglede en tømrer til at gøre det nye pakhus færdig.

Det formål, som de mange frivillige i Julehjertebyen arbejder for at skaffe penge til, har han prøvet på egen krop, og derfor vil han gerne være med til at hjælpe andre børn i samme situation.

Annonce

- Det prægede min barndom rigtig meget, at pengene var små, og vi ikke havde råd til jul eller noget andet. Derfor var formålet det, der havde størst betydning for mig, og jeg var ikke i tvivl, da jeg hørte, at der bliver samlet penge ind til børnefamilier, som ikke har råd til at holde jul, siger Nikolai Lund, som er født i Stenlille på Sjælland og vokset op i et ghetto-område i Holbæk.

Doneret tre ugers arbejdskraft

Han flyttede i sommer til Tinglev sammen med sin kone og to børn, da hans kone er fra området. Det var også hende, der så Malene Bruhns (tovholder for Julehjertebyen) opslag på Facebook, hvor Julehjertebyen søgte hjælp fra en tømrer.

I sammenlagt tre uger har han doneret sin arbejdskraft, så pakhuset kunne stå færdigt til i fredags, hvor juletogene med to ugers forsinkelse flyttede ind i deres nye depot.

Nikolai Lund er blevet del af et hjerteligt fællesskab i Julehjertebyen, som han nok ikke slipper igen. Derfor har han og konen allerede nu talt om at blive frivillig i byen til næste år, og hvis der er brug for en tømrer igen, ringer de frivillige nok heller ikke forgæves til ham. Foto: Timo Battefeld

Nikolai havde aldrig hørt om Julehjertebyen eller Et Hjerte for Alle før opslaget, men han blev hurtigt en del af "familien" på over 300 frivillige, som sørger for, at byen kan køre rundt.

- Det var bare "velkommen i klubben, sæt dig ned og hyg dig." Man er inkluderet fra begyndelsen, og mange kommer hen og siger "fedt du gider." Det fællesskab er virkelig fedt, siger han.

Som tilflytter er han imponeret over det engagement, som de frivillige lægger i byen, men også over den opbakning, der er fra virksomhederne i kommunen.

- Der er så mange, der vil det her og er villige til at stå i regn og blæst for at give os andre en god oplevelse. At stable en by som Julehjertebyen på benene og holde den kørende er ikke noget, man bare sådan lige gør, men folk er meget engagerede og vil gerne bruge deres tid på, at familier kan få en oplevelse, siger han.

Annonce

Tænker på at blive frivillig i byen

Nikolai Lund har selv haft sin familie med i Julehjertebyen i en weekend og oplevet de mange aktiviteter, der er.

- Så kan man sidde og lave en gratis juledekoration, og selvom det bare er en lille ting, så betyder det altså rigtig meget, hvis man ikke har så mange midler, siger han.

Det nye pakhus i Julehjertebyen betyder meget for de frivillige, fordi der er her er masser af plads til opbevaring til både de to juletog, men også til alle de andre ting, der bliver brugt i byen. Det er Hustømrerne, der har bygget pakhuset, mens Nikolai Lund har sørget for alt det indvendige. Pengene til byggeriet af pakhuset kommer fra de 250.000 kroner, som Julehjertebyen fik doneret af AAGS Bankocenter sidste år. Foto: Timo Battefeld

Hans kone er også meget begejstret for det arbejde, der bliver gjort i Julehjertebyen, og de har talt om, hvordan de kan hjælpe mere.

- Man bliver jo lidt grebet af det her, fordi det virkelig er fedt, så det er nok ikke sidste gang, jeg hjælper til. Vi har talt om at være frivillige næste år. Min kone er gravid med vores tredje barn, og vi skal lige se, hvordan det er at have tre børn, men ellers er det planen, smiler han.

Mere om Nikolai

Nikolai Lund elsker historie - specielt victoriansk historie, og så er han også glad for gamle ting. Det er også én af grundene til, at han er vild med Julehjertebyen, fordi alle husene er kopier af bygninger i byen og dermed også fortæller historien om Aabenraa, som han som tilflytter ikke kender.

Gode råd kendte han heller ikke til, før han kom i Julehjertebyen, og han synes, det er fantastisk, at der også er en historie i de sønderjyske specialiteter, der bliver serveret i byen.

Nikolai Lund er selvstændig med tømrerfirmaet Lund Joinery i Tinglev.

Jeg havde jo intet kendskab til Julehjertebyen før i år, så jeg har heller ikke oplevet den, da den stod på Storetorv. Jeg synes, det er suverænt her ved Banegården, fordi der er meget plads.

Nikolai Lund
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vi bruger flere og flere penge på skønhed: Julie vil gerne være den bedste udgave af sig selv - kvinder står i kø for at få tid i hendes vippeklinik

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester har fået corona - går glip af første byrådsmøde

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ejendomsmægler flytter et skridt ned ad bakken: - Det er byens bedste beliggenhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa sagde farvel til en stor erhvervsmand

Ugeavisen Aabenraa

Uddrag fra Peder Meldgaards biografi: Ingen jammer fra min side. Kun tak.

Ugeavisen Aabenraa

Historisk interessante togskinner kan give problemer for kendt julehjerteby

Ugeavisen Aabenraa

Vi kan lære af Peder Meldgaards liv: Smid filtret væk og engagér dig i din by og dine medmennesker

Ugeavisen Aabenraa

Stor opbakning til byens butikker: Aabenraaerne har købt lokalt gavekort for tre millioner kroner

Ugeavisen Aabenraa

Lokal yin yoga-lærer udgiver digtsamlinger

Ugeavisen Aabenraa

Team Rynkeby lancerer deres egen øl: Skal give halvanden million kroner til Børnecancerfonden – på bare fire uger

Annonce