Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Nu er cyklerne fundet: Skinnecyklerne er klar til at køre igen til august

Der har været meget polemik om skinnecyklerne i Aabenraa de seneste år. Til august kan vi igen komme ud og cykle på skinnerne, da det er lykkedes den nye forening Aabenraa Veteranbane anno 2019 at finde ni cykler, som de må låne og senere købe.
Lang tids søgen efter nye skinnecykler til banen i Aabenraa er nu slut. Aabenraa Veteranbane anno 2019 har fundet ni cykler, som er klar til brug i august.
Annonce

Aabenraa: Hvis alt går vel, så kan man igen cykle på skinnerne fra Aabenraa og ud til Vestersø fra den 1. august.

Den største forhindring er nemlig overstået for foreningen Aabenraa Veteranbane anno 2019, og det var at skaffe nye skinnecykler, hvilket viste sig at være sværere end formand Gert Larsen havde forventet.

- Der var nogle aftaler, som ikke blev til noget, men den 28. juni er vi indehavere af ni cykler på lånebasis, og dermed har vi klaret den hurdle. Det er Salling Museum, som kvit og frit har lånt os fire cykler med en option på køb senere, og så er det vores suppleant i bestyrelsen, Erik Jensen fra Lyngby, som stiller fem cykler til rådighed. Vi har en aftale om, at han betaler vedligeholdelse, og vi lejer dem billigt, og også her har vi fået en option på at kunne købe dem senere, fortæller Gert Larsen.

Han har været vidt omkring i landet for finde de nye cykler til banen, og han er rigtig glad for, at det endelig er lykkedes at få aftaler på plads.

- Den har været lige ved at være der mange gange, og der er mange, der har spurgt, om det kan være så svært at skaffe nogle cykler. Det har det været, men nu er vi meget tilfredse med, at vi når vores mål om at starte op den 1. august, siger Gert Larsen.

Annonce

KIS hjælper til

Når det først bliver en måneds tid efter, at skinnecyklerne er ankommet til Aabenraa, at de kommer ud og køre, så er det, fordi de først skal tjekkes, om de sikkerhedsmæssigt er klar til opgaven.

- Det er ikke, fordi de skal igennem den store renovering, men de skal lige tjekkes igennem, have smurt kæderne og alle de ting. Vi har fået en aftale med KIS (kommunalt in-house servicekorps), som vil stå for den opgave som et projekt, og vi er super taknemmelige for, at kommunen vil hjælpe os med mandskab til den opgave, siger formanden.

Banen er også klar, da den er blevet ryddet for træer, og foreningen har lavet en aftale med en lokal lodsejer, som har stået for at fjerne alle forhindringer på banen og også vil gøre det i fremtiden gratis mod at han får brændet.

- Det er en god aftale, for så har vi et beredskab, vi kan ringe til, hvis der pludselig vælter et træ eller lignende. Det er også kun, hvis der sker noget med banelegemet, at vi ikke kommer til at køre fra den 1. august, for cyklerne bliver klar, understreger Gert Larsen.

Nu skal foreningen i gang med at finde ud af, hvordan cyklerne skal opbevares, og hvordan billetkøb skal foregå, så alt er klar til åbningen den 1. august.

Sagen om skinnecyklerne

  • Tilbage i begyndelsen af juni 2019 meddelte tre bestyrelsesmedlemmer fra Aabenraa Veteranbane, at de forlod foreningen på grund af samarbejdsvanskeligheder mellem dem og banens kasserer K.B. Hansen.
  • Senere på måneden gik tidligere byrådsmedlem Gert Larsen ind i sagen og deltog i foreningens ekstraordinære generalforsamling i håb om at kunne redde aktiviteten.
  • Her endte K.B. Hansen dog alligevel med at blive valgt som formand med en bunke fuldmagter, og så ville ingen andre med i bestyrelsesarbejdet. Dermed måtte foreningen nedlægges.
  • Den første ekstraordinære generalforsamling blev holdt den 25. juni, men den sidste generalforsamling blev holdt to dage i træk. Den blev først afviklet den 10. august af en fraktion med Gert Larsen, mens K.B. Hansen holdt en den 11. august.
  • Både den 10. og den 11. august blev foreningen nedlagt enstemmigt, og nu kan ingen blive enig om, hvad der er den officielle dato for nedlukningen - og hvem der dermed kan beslutte, hvad der skal ske med foreningens aktiver.
  • Håbet dengang var, at man kunne cykle på skinnerne igen i oktober 2019, men det var sværere at skaffe cykler end forventet.
  • Også i 2017 var der intern ballade i foreningen, og her endte bestyrelsesmedlemmerne i en retssag.
  • Skinnecykling har tidligere været en populær aktivitet i sommerhalvåret, men den har ligget stille siden juni 2019.
  • Den nye forening har fået to store sponsorater ved Søndersø Energi og Erik Skifter Andersen Fonden, og de penge skal bruges på køb af cykler.
  • Aabenraa Veteranbane anno 2019 holder generalforsamling den 28. juni. Den har pt 21 medlemmer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce