Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Nu er min mor og søster sammen i himmelen

Gode kolleger, god chef og gode veninder gør sammen med datteren, at Anne Johansen stadig kan smile. Foto: Jens Eilertsen
Anne Johansen mistede moderen til alkohol og søsteren til kræft. Nu føler hun, at hele familien er væk.
Annonce

Holbøl: - Jeg blev pædagog, fordi jeg ville give de små puds den bedste start på livet. I dag arbejder jeg i Svalen Vuggestue og Børnehave, og jeg har verdens bedste kolleger og chef. Jeg har også nogle rigtigt gode veninder.

Anne Johansen er lige flyttet ind i et lejet hus i Holbøl efter bruddet med kæresten, og hun har et fantastisk liv. Men det har været meget hårdt at nå dertil - skæbnen har været usædvanlig hård ved den 34-årige kvinde.

Hun er født i Vester Sottrup og havde et godt og almindeligt liv, til forældrene blev skilt og hun flyttede med moderen til Gråsten. Moderens drikkeri tog til og hun fandt flere nye mænd. Nogle var voldelige, og Anne Johansen har været den, der måtte gå mellem moderen og hendes kæreste for at forhindre vold.

- Det var jo hårdt. Mor sad meget på værtshus, og når hun så mig på gaden, kunne hun godt finde på at råbe - og så hører alle det jo i en by som Gråsten.

Moderen døde som 56-årig i 2012, og i dag mener Anne Johansen, at moderen nok elskede hende, men at hun ikke rigtigt kunne være en god moder på grund af drikkeriet. På dødslejet sagde hun: Undskyld, at jeg har været skrap.

Annonce

Døde ung

Anne Johansen mistede for fem år siden sin søster til kræften. Søsteren begyndte at få ondt i ryggen og gik til både læge, kiropraktor og fysioterapeut. Lægen sagde, at smerterne nok var resultatet af et jobskifte, hvor søsteren skulle bære noget, men da hun endelig blev undersøgt, viste det sig, at knoglerne i lænden nærmest var ætset væk af kræft.

Søsteren fik også hovedpine og besvimede flere gange. Det viste sig, at kræften havde bredt sig til hjernehinderne.

- Vi fik at vide, at hun med stråling ville leve tre til seks måneder og uden tre til seks uger. Hun døde seks dage senere. Hun havde en lille datter, som nu er ni år, og som lever hos sin far.


Vi fik at vide, at hun med stråling ville leve tre til seks måneder og uden tre til seks uger. Hun døde seks dage senere.

Anne Johansen


- Det var sindssygt hårdt at miste min søster - og det er det stadig. Da mor døde, var min søster og jeg enige om, at vi skulle klare det hele sammen. Nu er hun væk - og jeg har ingen familie tilbage. Jeg har ingen kontakt til min far - han bor i Sønderborg.

- Nu tænker jeg, at min moder og søster sammen i himmelen - og det gør godt.

Annonce

Min alder

- Min søster var fem år ældre end mig, og hun var 34 år, da hun døde. Det er den alder, jeg har nu. De har fundet ud af, at jeg har samme gener som min søster, og derfor har jeg besluttet, at jeg skal have fjernet brysterne og æggestokkene, når jeg har fået de børn, jeg skal have, siger Anne Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce