Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Nu kan du få blomster døgnet rundt: Tre blomsterhandlere har åbent for selvbetjening

Maria Korsholm valgte at åbne den selvbetjente blomsterbutik Amaryllis i Aabenraa, fordi der ikke var det tilbud i byen i forvejen. Samtidig med hendes åbning valgte to andre blomsterhandlere i byen at udvide deres service med 24/7 åbent, men det synes Maria Korsholm kun er godt for udviklingen. Foto: Mette Christine Schulz
Efterspørgslen har gjort, at der nu er tre blomsterhandlere i byen, som tilbyder selvbetjening. Det bliver gjort på forskellige måder, og blomsterhandlerne er glade for at tilbyde den ekstra service.
Annonce

Aabenraa: For en måned siden var der ingen mulighed for at købe blomster eller dekorationer uden for blomsterhandlernes åbningstid i Aabenraa.

Nu har du hele tre blomsterhandlere at vælge imellem.

Juhl's Blomster og Marianne Blomster og Brugskunst på Forstallé valgte hurtigt efter, at Maria Korsholm fra Broager annoncerede, at hendes butik Amaryllis ville udvide med en selvbetjent butik i Aabenraa, at gøre det samme.

Det er dog et sammenfald, at det er sket på samme tid, siger både Birgit Juhl Tingleff fra Juhl's Blomster og Marianne Kaluzny fra Marianne Blomster og Brugskunst.

- Vi har planlagt en 24-7 løsning det sidste års tid, men da corona ramte i foråret, fik vi så travlt, at planerne blev sat i bero. Under corona opdagede vi, at der sammen med efterspørgslen på at kunne handle i specielt weekenderne, også var en efterspørgsel efter at kunne komme i butikken, hvor der ikke er nogen andre kunder. Derfor blev vi enige om, at nu gør vi det og tilbyder den her ekstra service, fortæller Birgit Juhl Tingleff.

Annonce

Marianne vil gerne udvide

Hos Juhl's Blomster kan kunderne ligesom hos Amaryllis lukke sig ind i butikken med en sms. Det kan man ikke - endnu ihvertfald hos Marianne Blomster og Brugskunst. Her står der et køleskab uden for butikken med buketter i, da hendes lokale er for lille.

- Det skal jo være pakket og klar til at tage med, og jeg kan ikke pakke alt ind i butikken og har ingen mulighed for at skærme af. Køleskabet er en midlertidig løsning, da jeg tænker på at udvide min butik, og det finder jeg ud af først i det nye år, forklarer Marianne Kaluzny.

Birgit Juhl Tingleff fra Juhl's Blomster på Forstallé er glad for, at hendes butik nu kan tilbyde kunderne at komme indenfor og handle uden for åbningstiden. Privatfoto

Hun har også mærket den stigende efterspørgsel på at kunne købe blomster med mere uden for åbningstid, og hun undersøgte derfor først muligheden for at åbne en selvbetjent butik på gågaden.

- Det var der også efterspørgsel efter, men jeg gik væk fra den idé på grund af huslejen. Som udviklingen er, er det vigtigt at tilbyde, at man kan købe hos mig hele tiden, men jeg kan ikke være i butikken hele tiden. For mig er dette en supergod løsning, og hvis vi ikke følger udviklingen, så taber du. Jeg tror, det er derfor, at alle hopper med på vognen nu, siger hun.

Annonce

Godt for udviklingen

Selvom Maria Korsholm ikke nåede at være den eneste selvbetjente blomsterbutik i Aabenraa som planlagt, så er hun ikke ked af konkurrencen fra de to andre blomsterbutikker.

- Jeg blev overrasket over, hvor hurtigt de andre rykkede, men jeg havde selv reageret på samme måde. Det er sundt for vores branche, at vi ikke hviler på laurbærrene, og vi er vidt forskellige. Vi har hver vores måde at binde buketter på, og vi tilbyder forskellige ting i vores butikker, så det ser jeg som en god ting, siger Maria Korsholm.

Marianne Kaluzny, som ejer Marianne Blomster og Brugskunst på Forstallé, har valgt at have et køleskab uden for butikken, da lokalet ikke er stort nok til, at kunderne kan blive lukket ind uden for åbningstid. Hun arbejder dog på at udvide, så hun kan tilbyde det samme som de andre blomsterhandlere. Foto: Mette Christine Schulz

Alle tre synes, at deres nye tiltag er blevet modtaget godt af kunderne.

- De skal lige finde ud, at det tilbud nu er her, og så tror jeg på, at det bliver en kæmpe succes, mener Maria Korsholm.

Hvor Marianne Blomster og Brugskunst kun har plads til buketter og kirkegårdsting i sit køleskab, tilbyder de to andre blomsterbutikker også færdigpakkede gaveæsker, kirkegårdsting, sammenplantninger, adventsdekorationer, bestilte buketter med mere.


Som udviklingen er, er det vigtigt at tilbyde, at man kan købe hos mig hele tiden, men jeg kan ikke være i butikken hele tiden.

Marianne Kaluzny, Marianne Blomster og Brugskunst


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce