Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Nu kan lokalt trykkeri klimaberegne hver tryksag automatisk: Får eftertragtet grøn certificering

Direktør Tim Skovmand fra Tinglev Bogtrykkeri oplever en stigende efterspørgsel fra kunderne på at kunne klimakompensere. Privatfoto
De fem medarbejdere hos Tinglev Bogtrykkeri har brugt mere end 350 timer på det grønne projekt, der nu gør det muligt at klimaberegne hver enkelt tryksag nemt og automatisk.

Tinglev: Tinglev Bogtrykkeri har som en af landsdelens første grafiske virksomheder opnået en eftertragtet grøn certificering, der muliggør klimaaftryksbehandling på hver enkelt tryksag.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

For at få den eftertragtede certificering har det lokale trykkeri gennemgået et GCO-program, hvor man sammen med brancheorganisationen Grakom har udarbejdet og fået godkendt en grøn, cirkulær forretningsplan.

Annonce

- Vi har undervejs gennemgået alle vores egne, interne processer og fokuseret på potentielle miljøgevinster og reduktion af energiforbrug og nedbringelse af CO2-aftryk, forklarer direktør Tim Skovmand, for hvem den grønne vej er det seneste skridt i  moderniseringen af den ”gammeldags” bogtrykker-virksomhed.

- De store trykmaskiner er erstattet med fleksible, digitale printlinjer, der trykker i mange formater og integrerer efterbearbejdning i samme proces. Maskinen klarer stort set hele processen, forklarer bogtrykkeren.

Oplever stigende efterspørgsel

Certificeringen og omlægningen betyder, at Tinglev Bogtrykkeri har mulighed for at klimaberegne hver enkelt tryksag nemt og automatisk.

- En godkendt software beregner nu alt for os og udarbejder en rapport over klimaaftrykket for hver eneste tryksag. Alt fra papir til produktionsprocesser og endda fragten ud til vore kunder indregnes. Ud fra denne rapportering afregner vi og kan klimakompensere for kunderne, hvis det ønskes. Det er ret vigtigt for mange virksomheder, og vi oplever stigende efterspørgsel, forklarer Tim Skovmand.

Hele teamet på fem medarbejdere har været involveret i den grønne proces, og de har brugt mere end 350 timer på det grønne projekt.

Mere om trykkeriet

Tinglev Bogtrykkeri er en mere end 100 år gammel virksomhed. Ud over kreativ grafisk produktion og tryk udgiver bogtrykkeriet hver anden uge Ugebladet Tinglev til lokalbefolkningen i og omkring Tinglev.

Trykkeriet råder over en maskinpark med digitale trykmaskiner og veluddannede grafiske medarbejdere. Tinglev Bogtrykkeri benytter ligeledes binavnet Iprinting.dk.

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stigende energipriser rammer Arena Aabenraas badegæster

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kunne du tænke dig at se den nye politistation indefra? Nu har du chancen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

37-årig fængslet og sigtet for drab: Politiet var forbi tidligere på dagen

Ugeavisen Aabenraa

Grundene har ligget øde hen i 23 år: Nu bygger Anders og Kira som de første deres drømmehus

Ugeavisen Aabenraa

Forurening langt værre end forventet: Regionen renser forurenet grund i Aabenraas bymidte

Ugeavisen Aabenraa

Mere plads - mindre husleje: Change flytter over på den anden side af gaden

Ugeavisen Aabenraa

Se alle billederne fra den røde løber: IBC-elever til galla i glimmer, glitter og flotte biler

Ugeavisen Aabenraa

Supermarked kunne ikke løbe rundt: - Aabenraa er for lille

Ugeavisen Aabenraa

Årets hus i landsby har fået en gevaldig make-over

Annonce