Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Nu søges statister til ny film om Hvidstengruppen

I filmen om Hvidstengruppen fra 2012 blev det skildret, hvordan medlemmer af en af de vigtigste grupper i den danske modstandsbevægelse under anden verdenskrig blev arresteret. Opfølgeren handler om, hvad der skete med de overlevende, som blev taget til fange - med kvinderne i fokus.  Foto: Lars Høgsted, Regner Grasten Film
Om få uger begynder optagelserne til en ny film om modstandsfolk i Hvidstengruppen under anden verdenskrig. Store scener optages ved Padborg, og der er brug for masser af statister.

PADBORG: Tyske soldater, SS-folk, matroser, chauffører, fangevogtere, fanger og borgere i gadebilledet.

Alle disse typer – og flere endnu - skal figurere i en ny film om modstandsfolk i Hvidstengruppen. Flere store scener i filmen skal optages ved Padborg, hvor der bygges en karantænestation som kulisse, og optagelserne begynder den 12. april og løber frem til 7. juni.

Derfor søger filmselskabet Regner Grasten nu statister, som skal udgøre filmens levende kulisse. Hvis man har lyst til at komme i betragtning, skal man klikke ind på hjemmesiden hos Dansk Skuespiller Katalog,  DASK, hvor man skal oprette en profil og følge anvisningerne.

Annonce

Til filmen skal der bruges op mod 1500 frivillige statister i alderen 5-80 år, og alle typer kan bruges. Dog oplyser DASK, at de fleste skal være slanke af hensyn til den historiske sammenhæng og til de kostumer, der er til rådighed.

Filmen foregår i anden verdenskrig, og på den tid var mænd og drenge kortklippede, og mænd havde generelt ikke skæg. Kvinderne havde som regel langt hår til skuldrene eller længere, og som statist kan man ikke have håret farvet med striber eller unaturlig farve.

Covid-test før optagelser

Hos DASK finkæmmes de profiler, der er oprettet i kataloget på hjemmesiden, og nogle statister vil blive udvalgt og inviteret til en kostumeprøve og klipning forud for optagelserne.

Selve optagelserne sker på hverdage, hovedsageligt i dagtimerne, men også om aftenen og tidligt morgen i flere tilfælde. Som statist arbejder man frivilligt, men får fuld forplejning under optagelserne og et gavekort på 200 kr. til Netto eller Bilka.

Under produktionen følger filmselskabet alle de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen udstikker mod corona. Alle skal møde frem på optagelse med en ny PCR-test, og alle får en kviktest på dagen.

Filmen er en opfølger til biografhittet fra 2012 om Hvidstengruppen.

I den første film blev otte af gruppens medlemmer arresteret og henrettet af besættelsesmagten. I den anden film følges de efterladte, og gruppens overlevende kvinder vil være i fokus.

Flere af dem sendes på fængselsophold i Tyskland, og filmen vil skildre aktionen med De Hvide busser, som i slutningen af krigen kørte fangerne til karantænestationer i Kruså og Padborg.

Instruktøren er ligesom i den første film Anne-Grethe Bjarup Riis.


Til filmen skal der bruges op mod 1500 frivillige statister i alderen 5-80 år, og alle typer kan bruges.

Fra artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce