Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ny driftig bestyrelse er allerede i gang med udviklingen af Padborg Torvecenter: Flytning af apoteket var en øjenåbner

De har ikke selv så meget tid til at sidde på de nye store blomsterkummer, men de tre driftige damer i den nye bestyrelse i Padborg Torvecenter, Charlotte Tjørnelund, i midten, Rie Meyer til højre, og Pernille Hansen, øverst, er glade for at se centrets kunder nyde det seneste initiativ. Og så nyder de den stemning og hygge, som kummerne er med til at skabe i centret. Uddeler i SuperBrugsen, Peter Damgaard Madsen, er det fjerde medlem af bestyrelsen, men han kunne ikke være med den dag, billedet blev taget. Foto: Mette Christine Schulz
Idéerne sprudler i den nye bestyrelse i Padborg Torvecenter, hvor man har lagt uenigheder bag sig og nu er begyndt på en frisk med samarbejde, gejst og initiativer.

Padborg: - Vi skal bare fremad.

Visionen hos den nye formand for Padborg Shopping, Pernille Hansen fra Klokkeblomsten i Torvecentret, er klar og tydelig: Der skal ske noget.

Resten af den nye bestyrelse deler visionen, og derfor kan gæsterne i Padborg Torvecenter allerede nu se ét af resultaterne af det nye driftige samarbejde i centret.

Annonce

Spredt over centret står nu store blomsterkummer med indbyggede bænke, som centret har fået penge til ved Aabenraa Kommunes bæredygtighedspulje.

- De skaber liv, stemning og miljø og giver folk lyst til at være her. Folk har efterlyst hygge og stemning, og vi har fået mange tilbagemeldinger på det allerede. Når de går forbi butikkerne, siger de tak eller løfter tommelfingeren for at vise, at de kan se, at vi gør noget, og det er så fedt, at de lægger mærke til det. Det giver os motivation, er formanden Pernille Hansen og bestyrelsesmedlem Rie Meyer enige om.

Starte på en frisk

Den tredje driftige dame i bestyrelsen er Charlotte Tjørnelund fra Farvehexen, og så er brugsuddeler Peter Damgaard Madsen den ene hane i kurven.

De fire supplerer hinanden rigtig godt og er symbolet på en ny begyndelse i centret, hvor flytningen af apoteket for lidt over et år siden sendte chokbølger gennem centrets butiksindehavere.  Her tog SuperBrugsen initiativ til, at Padborg Apotek skulle flytte fra sit lokale i centret og ind i brugsen som en "shop i shop", hvilket ikke faldt i god jord hos butiksindehaverne, som frygtede at miste strøgkunder og dermed omsætning.

Charlotte Tjørnelund, som ejer Farvehexen i Padborg Torvecenter, er i gang med at udsmykke nogle af pælene i centret. Det er også planen, at skraldespandene ikke længere skal være grå, men i farver og tapet. Foto: Mette Christine Schulz

Men i stedet for at lade den flytning drive til splid i centret, valgte butikkerne at se fremad og begynde at arbejde sammen på nye måder. Senest med åbningen af salg af FDB-møbler i Klokkeblomsten i samarbejde med SuperBrugsen.

- Apotekets flytning var en øjenåbner for alle. I centrets butikker valgte vi ikke at dvæle ved det, der var sket, men i stedet starte på en frisk og begynde at arbejde mere sammen. Byen fik også øjnene op for centret, for under corona kunne man jo se, hvad en by er uden butikker. Nu er der skabt sammenhold - både blandt butikkerne, men også blandt butikkerne og kunderne, siger Rie Meyer, som er guldsmed og har sin butik i centret.

Annonce

Drømmer om legeplads og renovering

Der er heller ingen ledige lejemål i centret, og det  er formand Pernille Hansen rigtig glad for, da hun gerne vil være med til at slå specielt én spådom ihjel.

- Jeg bliver så provokeret af de fremtidsprognoser, som siger, at om ti år er der ingen små byer, der har butikker længere. Det skal vi nok sørge for, at der er, pointerer hun.

Hvordan de vil gøre det, har den nye bestyrelse en klar plan for. Der er store drømme om en renovering af centret, som ligger ved arkitekterne i kommunen og hos politikerne, som skal bevillige pengene dertil. Og så er der de mindre drømme, som bestyrelsen godt kan gøre noget ved selv.

- Vi kunne godt tænke os en legeplads, og her kunne vi søge fonde med mere. Med renoveringen af centret må vi vente og se, hvad der sker politisk, men vi ved, at vi er i deres tanker, og det betyder meget, siger Pernille Hansen.

Annonce

Udvalget er blevet større

Én anden ting, som butikkerne også kan gøre, er at udvikle sig, og her er "shop i shop-konceptet" blevet en løsning, som giver et større sortiment for centrets kunder.

- Vi er oppe på at have tre butikker i én hos Farvehexen, som ud over maling også sælger hobbytilbehør og garn, og sådan er det i mange af butikkerne. Vi kan mærke, at der er mange kunder, som kommer uden for Padborg, fordi de har fået øjnene op for udvalget og servicen, og det er dejligt at mærke, at arbejdet bærer frugt, siger Charlotte Tjørnelund fra Farvehexen.

Initiativer i Padborg Torvecenter

Padborg Torvecenter har fået 196.000 kroner fra Aabenraa Kommunes bæredygtighedspulje til byrumsaktiviteter og sansehave.

De er blevet brugt på store blomsterkummer med indbyggede bænke. På kummerne kommer der læringstavler, så kunderne i centret kan lære om fauna, flora, bæredygtighed med mere.

Der vil også komme en vandstation, så man kan vande blomsterne.

Padborg Torvecenter har god hjælp i nogle frivillige, som hjælper til med at oliere de nye blomsterkummer og andre opgaver. Hvis man har lyst til at hjælpe, skal man henvende sig til én af medlemmerne i bestyrelsen.

Ud over blomsterkummer er Charlotte Tjørnelund i gang med at udsmykke pæle og skraldespande i centret, og der er også planer om at få gang i arrangementer igen efter corona.


Jeg bliver så provokeret af de fremtidsprognoser, som siger, at om ti år er der ingen små byer, der har butikker længere. Det skal vi nok sørge for, at der er.

Pernille Hansen


Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vær den gode pårørende: Tal om sygdommen og hjælp sådan her

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Biblioteket anbefaler: Find de gode historier til børnene

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Hjælp kommunen og vind en præmie: Kan du finde på det perfekte navn til nyt hus?

Ugeavisen Aabenraa

Sommerlæsning: Slug disse klassikere i din ferie

Ugeavisen Aabenraa

Hyld én, der hjalp dig godt hjem: Home uddeler priser med fokus på medmenneskelighed

Ugeavisen Aabenraa

Tidligere DGI-formand fortrød: Tove stiller ikke op for Venstre

Ugeavisen Aabenraa

Ny forskning: Disse kulhydrater forpurrer dit vægttab

Ugeavisen Aabenraa

Slut med fast adresse: Campingplads skal være for campister

Ugeavisen Aabenraa

Havneformand: Travl havn giver håb for hele kommunen

Ugeavisen Aabenraa

Louise ledte efter kærligheden i nyt TV2-program: Sådan er det gået hende

Ugeavisen Aabenraa

Skolestart? Øv trafiksikkerhed allerede i sommerferien

Ugeavisen Aabenraa

Søstre løber med kronprinsen

Ugeavisen Aabenraa

Ny bar er lige på trapperne: Den er opkaldt efter en bulldog

Ugeavisen Aabenraa

Derfor er lokale supermarkeder løbet tør for Chabeso: Kultsodavandens dage kan være talte

Ugeavisen Aabenraa

Opfordring til kommunens unge: Lad jer teste

Ugeavisen Aabenraa

Læs hvordan: Danskere har tjent formuer på at opkøbe udlejningsejendomme i Flensborg

Ugeavisen Aabenraa

Brænd krudt af: Fem motionslege for hele familien

Ugeavisen Aabenraa

- Streamer du ulovligt? Spot faresignalerne i tide

Ugeavisen Aabenraa

Lars fik en god oplevelse: Ankom til Raubling i god form og højt humør

Ugeavisen Aabenraa

Direktør fejrer jubilæum: - Jeg har ikke bagt mange speltboller eller klassens-time-kage

Ugeavisen Aabenraa

Unge tager føringen: Genbrug er blevet prestige

Ugeavisen Aabenraa

Familien Eskildsen klemt i det hurtige boligmarked i Aabenraa: Er flyttet ind hos konens bror, mens de venter på drømmehuset

Ugeavisen Aabenraa

Mæglere på vej mod rekordår i Aabenraa: Boliger i byen bliver revet væk - en fjerdedel af dem sælges som skuffesalg

Annonce