Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ny grænsebutik: Kæledyr får deres helt egen shoppingcenter

Den 4. september åbner PetsPerfect i Kruså - bagerst fra venstre er det veterinærsygeplejerske og butikschef Janni Morsing, de nye ejere Ole og Jeanette Filskov samt forrest Iben Lund og Mia Filskov med de to golden retriewere Tesse og Missy. foto: Jan Sternkopf
Når dyrehandlen Avifauna lukker med udgangen af august efter 45 år i Kollund, opstår der et tomrum hvad angår artikler til kæledyr. Det tomrum bliver dog nu udfyldt med en ny butik i Kruså. PetsPerfect åbner 4. september.
Annonce

Kruså: Efter at dyrehandlen Avifauna lukkede og slukkede efter 45 år i Kollund, opstod der et tomrum hvad angår artikler til kæledyr. Det tomrum bliver dog nu udfyldt med en ny butik i Kruså, hvor Jeanette og Ole Filskov åbner butikken PetsPerfect på Flensborgvej i den bygning, der tidligere husede et grænsehotel, senest en outlet-butik.

Beliggenheden tæt på grænseovergangen i Kruså er velvalgt, forklarer Jeanette Filskov.

- Der kommer mange mennesker forbi. Og bygningen er stadig en markant del af Kruså, forklarer hun.

Hun får kun sporadisk gang i forretningen, for hun har nok at se til med en fuldtidsstilling som folkeskolelærer på Lyreskovskolen og som professionel opdrætter af golden retriewere i egen kennel.

Annonce

Mega-god idé

I stedet er det datteren Mia Filskov, som sammen med veninden Iben Lund og veterinærsygeplejerske Janni Morsing står for den daglige drift - med Iben Morsing som butikschef.

- Jeg kender Janni (Morsing; red.), fordi vi som opdrætter og udstiller af racehunde selv har handlet meget ved Avifauna gennem årene, især når vi skulle levere hvalpe til udlandet, fortæller Jeanette Filskov. Da hun hørte, at ejerne af Avifauna ønskede at stoppe, begyndte planerne om at starte noget op selv at røre på sig.


Der kommer mange mennesker forbi. Og bygningen er stadig en markant del af Kruså.

Jeanette Filskov, ejer af PetsPerfect i Kruså


- Min mand Ole og jeg kiggede lidt på økonomien og gennemgik de tilgængelige regnskaber, inden vi så inddrog Mia og Iben i vores planer. De syntes, at det var en mega-god idé - dét ville de rigtig gerne være med til. For der er et kæmpemarked at levere til, når Avifauna lukker, fortæller Jeanette Filskov.

Annonce

Optimal placering

Samme dag, som familien besluttede sig for at gøre alvor af planerne, tog den rundt for at se på egnede placeringer til butikken.

- Den fandt vi i Kruså, hvor NyForm indtil for nylig havde en outlet-forretning: tæt ved landevejen og den trafik, der går til grænsebutikkerne. Det vil sige, at der kommer mange forbi. Derfor har vi også åbent lørdage samt søn- og helligdage. Desuden krydser gendarmstien lige ved siden af ejendommen, som mange måske også kan huske som grænsehotel. Der er faktisk stadig de helt gamle hotelværelser helt bagerst i bygningen, lyder det fra Ole Filskov. Hans rolle i foretagendet begrænser sig til at være "aften-pedel" og vagthund på regnskaberne, idet han har nok at se til som teknisk underviser for lastbilsmekanikere i Scania over hele landet.

Det nemmeste ville da være at lægge sig i den slipstrøm, der er blevet skabt af Avifauna. Måske endda bare overtage virksomheden og føre den videre. Men helt bevidst ønsker Jeanette Filskov ikke at gøre det oplagte.

- Vi er nødt til at gøre det på vores egen måde - med vores egen profil for dermed at skille os lidt ud og så gøre os vore egne erfaringer, fortæller Janni Morsing. Hun har sagt et godt job op for at kunne være med i den nye dyrehandel. Hun har mange års erfaring i branchen - bl. a. hos Avifauna og er med sin uddannelse som veterinærsygeplejerske derfor velvalgt som butikschef.

Annonce

Alt om og til kæledyr

- PetspPerfect bliver en butik med udstyr og foder til kæledyr - hunde, katte, kaniner og gnavere som hamstere og marsvin. Der kommer også til at være levende dyr i butikken, som man kan kigge på - og røre ved, fortæller Janni Morsing.

Men butikken vil også komme til at danne ramme om arrangementer og events, der har kæledyr som emne.

- Det foregår ved forskellige event-aftener. Vi har en dyrlæge, der kommer og fortæller, en kaninavler beretter om sit arbejde, vi forklarer om brugen af det såkaldte barf-foder (bare and rawfood; red.), altså restprodukter fra slagtning, alt sammen noget, vi har afprøvet med vores egne avlshunde og derfor kan stå inde for, siger Jeanette Filskov, der også sætter hvalpeaftner på programmet.

Der er åbningsfest 4. september fra kl. 10-20 med masser af gode tilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce