Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ny lokalforening: Vil udfylde hullet i midten

Smedeby grube kunne også blive omfattet af en ny lokalforenings indsatsområde. arkivfoto: Ulrik Pedersen
Der findes allerede to lokalforeninger under Bov Lokalråd. Men de ligger i hver sin ende, mener en gruppe borgere, der nu vil udfylde "hullet i midten", nemlig området for Bov, Smedeby og Kruså, for at styrke sammenhængskraften i hele lokalområdet.

Kruså: Der er allerede to lokalforeninger under Bov Lokalråd, som arbejder med at styrke fælleskaber, forskellige projekter og udvikling i nærområdet - nemlig Lokalforeningen for Kollund, Sønderhav og Rønshoved og Lokalforeningen Frøslev-Padborg.

- Men der mangler noget ind i mellem. Vi vil gerne udfylde hullet i midten mellem de to andre lokalforeninger, påpeger Hans Christian Kelstrup, der bor i Kruså.

Sammen med en gruppe ildsjæle arbejder han derfor på at etablere en tredje lokalforening for området Bov, Smedeby og Kruså.

Annonce

Gruppen har indkaldt til et stiftende møde den 31. august i håbet om at mobilisere frivillige, der kunne tænke sig at præge udviklingen i nærområdet.

Pleje området

- Nede foran Udsigten er der en græsplæne, der blandt andet bruges af Fjordskolens elever. Kommunen slår græsset to gange om året, men vi beboere er begyndt at slå den én gang om ugen, fortæller Hans Christian Kelstrup.


Men der mangler noget ind i mellem. Vi vil gerne udfylde hullet i midten mellem de to andre lokalforeninger

Hans Chr. Kelstrup, borger og frivillig


Der er også andre ting, som en lokalforening kunne tage sig af, mener han.

- Reparere fortovene, hvor brugere af rollatorer nogle gange må ud på vejbanen, nævner han som eksempel.

En lokalforening er en god måde at vise myndighederne, at borgerne gerne vil involvere sig.

- Hvor der er vilje, er der mennesker. Og så kan vi også opnå andre ting. Der er sådan set nok at tage fat på, lyder hans opfordring forud for mødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester vil ikke kede dronningen med historiske detaljer: Hun skal høre, hvordan det er at være sønderjyde med stort S

Annonce