Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ny maritim festival i weekenden: Få sjove oplevelser og spis god mad

Der er masser af skaldyr og fisk på menuen til den nye Havne- og Skaldyrsfestival i weekenden. Det er dog også muligt at få retter uden fisk og skaldyr. Privatfoto
Årets nye maritime festival er sammensat af fire elementer, som består af et restaurantområde, loungeområdet, ”børnehavnen” og vandaktiviteter. Aabenraa Havne- og Skaldyrsfestival åbner på fredag den 13. september.
Annonce

Aabenraa: På fredag den 13. september kulminerer mange måneders arbejde for Shop i City Aabenraa og Visit Aabenraa.

Her åbner den nye maritime festival Aabenraa Havne- og Skaldyrsfestival på Gammelhavn, og det er noget, som arrangørerne glæder sig til.

Festivalen er sammensat af fire elementer, som består af et restaurantområde, loungeområdet, ”børnehavnen” og vandaktiviteter, så der er noget for enhver smag.

- De lokale har virkelig lagt sig i selen, og uanset om du er til helt klassisk sildemad eller rødspætte, eller du hellere vil gå all-in på hummer og østers, så er det helt bestemt et besøg værd, siger Dorthe Bjerrum Hilbig, eventmanager ved ShopiCity Aabenraa i en pressemeddelelse.

Selvom der er fokus på fisk og skaldyr, har restauranterne også taget højde for, at der er nogen der ikke spiser fisk, så der er ligeledes mulighed for at købe fiske- og skaldyrsfrie retter.

Loungeområdet bliver bygget op med paller og planter, og arrangørerne har allieret sig med Tough Nature, som bidrager med rustik udsmykning og opstilling, der skaber atmosfære og hygge. I loungeområdet kan man nyde live-musikken og købe lidt godt til ganen i boderne og skylle det ned med en kold fadøl eller en varm kop kaffe. Til børn og de barnlige sjæle vil der være salg af popcorn, slushice, pandekager og is.

Til børnene er der masser af gratis aktiviteter hele weekenden. Der er både de hyggelige ting som ansigtsmaling, tegn på sten, lav tangsalt, levende fisk og mange andre sjove ting. Hvis børnene er til noget med lidt mere fart på, kan de prøve sweeperen, superjumperen, waterballs, hoppeborg eller karrusellen.

Enhver maritim festival har vandaktiviteter med i programmet, og i weekenden kan du komme ud på vandski eller komme en tur med Marinehjemmeværnets RIB Båd. Derudover vil det være rig mulighed for at sejle i havkajakker eller prøve SUP boards med henholdsvis ARV/Havkajakklubben og Aabenraa Windsurfklub.

Som noget helt særligt får Aabenraa Havne- og Skaldyrsfestival besøg af skonnerten Fionia. Gæster kan nyde en tur med det smukt renoverede sejlskib på Aabenraa Fjord.

- Vi har valgt, at der tilbydes tre forskellige ture for netop at give alle mulighed for at se og opleve Aabenraa Fjord på skibet, uanset om man er børnefamilie eller vil nyde en rolig aftentur. Som prikken over i’et har vi også arrangeret en tur, som afsluttes med ginsmagning, fortæller bureauleder ved Turistforeningen for Aabenraa og Grænselandet Sarah Jürgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce