Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ny præst fundet: Bytter Vesterbro ud med Sønderjylland

Sammen med hustruen Kristina flytter Thomas Nedergaard til august til Aabenraa for at blive ny præst i Sct. Jørgens Kirke. Foto: André Thorup
Sognepræst Jens Kvist forlod efter 26 år Sct. Jørgens Kirke i Aabenraa for at gå på pension. Nu er afløseren fundet. Det er en "kjøwenhavner".
Annonce

Aabenraa: Da april blev til maj, stoppede sognepræst Jens Kvist i Sct. Jørgens Kirke for at gå på pension. Nu er afløseren fundet. Det bliver Thomas Nedergaard, der kommer fra et job som ungdomspræst på Vesterbro i København, som tager springet til "æ lille kirk" på Kirkebakken.

- Menighedsrådet har lagt mærke til, at han kommer med en god og positiv energi, og at han har lyst til at tage fat. Og så har han en baggrund som ungdomspræst, som viser, at han er god til at samle en menighed. Han er simpelthen bare positiv, siger Sarah Arnkjær, der er formand for menighedsrådet i Aabenraa Sogn.

44-årige Thomas Nedergaard skifter i starten af august Vesterbrogade i hovedstaden ud med Aabenraa og en tilhørende embedsbolig sammen med hustruen Kristina Nedergaard, der stammer fra Aabenraa, og parrets tre børn. Han indsættes søndag den 6. september.

- Det er et kæmpe spring, men vi glæder os helt vildt til det. Vi har opnået en masse i København og udlevet dén drøm. Nu er det en anden drøm, der skal være den primære, så det glæder vi os til, siger Thomas Nedergaard.

Men hvad er det så for en præst sognebørnene kan se frem til?

- De får en nærværende og initiativrig præst, og de får en præst, som har lyst til at være sammen med dem, fortæller Sarah Arnkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce