Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Nygade Børnehave har gjort det i mange år: I naturen er der højt til loftet

Legepladsen i Nygade Børnehave er på grund af beliggenheden midt i byen ikke den største, men det har aldrig været et problem for børnehaven. De har i stedet en bus, som hver dag kører en gruppe af børnene på stranden eller i skoven. Foto: Jan Sternkopf
At komme ud i naturen er noget, som børnene i Nygade Børnehave er vant til. Hele året rundt kører bussen med en del af børnene til enten skov eller strand.

Aabenraa: At børn elsker at folde sig ud i naturen er ikke en ny opdagelse i Nygade Børnehave i Aabenraa.

Her har de i mange år gjort det, som børnepsykolog Margrethe Brun Hansen fra Roskilde anbefaler.

- Aabenraa ligger et fantastisk sted, og her er vi privilegeret i forhold til København. Vi har skoven og stranden nærmest lige uden for døren og skal ikke bruge tid på at bevæge os derud. Det kræver ingen  planlægning. Vi er derude med det samme, og så kan vi være derude som regel i to timer, fortæller leder af Nygade Børnehave, Per Højby Rasmussen.

I de 32 år han har været leder af den lokale børnehave har han og personalet gjort meget for at få børnene ud i naturen, da børnehaven, som ligger midt i byen, ikke har den største legeplads med store græsarealer på grund af beliggenheden.

- Vi har en bus, som kører én gang hver dag i skoven eller til stranden med en gruppe børn. Personalet er derfor vant til at komme i skoven og give børnene de udfordringer, der er at være i skoven, fortæller han.

Derfor kan Per Højby Rasmussen også godt genkende børnepsykologens pointer med, at det er godt for børnene at komme ud.

- Det er rart, for der er højt til loftet.  Vi kan bygge en hule eller lægge os i en bunke blade. Det er det, vi gør dagligt og hele året rundt. Coronatiden har betydet, at vi har været mere på legepladsen, da der på grund af restriktioner kun har kunnet være et begrænset antal børn i bussen. Vi er også begyndt at gå flere ture for ligesom at komme mere ud. Vi kan godt mærke på børnene, at de er vant til at være inde og som Margrethe siger, så er det godt for børn at komme ud, hvor der ikke er alle de regler og snævre rammer, istemmer han.

I Nygade Børnehave er der 50 børnehavebørn og 15 børn i vuggestuen.


Aabenraa ligger et fantastisk sted, og her er vi privilegeret i forhold til København. Vi har skoven og stranden nærmest lige uden for døren og skal ikke bruge tid på at bevæge os derud.

Per Højby Rasmussen, leder af Nygade Børnehave


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce