Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Nyt eksklusivt design har gjort gavekort populært: Salg af fælles gavekort steg markant op til jul

Det nye design af det fælles gavekort til butikker i Aabenraa Kommune har betydet meget for salget, mener Shop i City Aabenraas citychef. Foto: Mette Christine Schulz
Der blev solgt 25 procent flere kommunegavekort i 2020 end året før. Mange virksomheder valgte at give et gavekort til deres medarbejdere trods reglerne om, at deres medarbejdere bliver beskattet.
Annonce

Aabenraa: Massiv markedsføring virker.

Det kan de lokale handelsstandsforeninger i Aabenraa, Tinglev, Rødekro og Padborg konstatere efter, at salget af deres fælles gavekort steg med 25 procent i 2020.

Her blev der solgt 6715 gavekort mod 4928 i 2019, og omsætningen steg med 700.000 kroner.

- Det er en mega flot stigning. Alene i november og december steg omsætningen med en million kroner, men vi har også gjort meget ved gavekortet i 2020. Vi har kørt massiv markedsføring på det, og i foråret fik gavekortet nyt design, så det nu er mere eksklusivt i sort med sølv. Nu bliver det også pakket i en pose med samme design, og det gør jo også, at virksomheder har lyst til at købe det, fordi det både syner af mere, men også samtidigt er lækkert at kigge på, siger Dorthe Hilbig, som er citychef i Shop i City Aabenraa.

Netop virksomhederne har taget gavekortet til sig, og selvom medarbejdere bliver beskattet af det uanset beløb, fordi loven sidestiller gavekort med kontanter, så valgte lokale virksomheder at købe kommunegavekort alligevel.

- Vi har lavet så mange gavekort til virksomheder, og de har været på store beløb. De har været mere rundhåndede og har givet et større beløb, så medarbejderne også havde til beskatningen. Det har de gjort for at sende et signal om, at detailhandlen er vigtig, mener Dorthe Hilbig.

Annonce

80 butikker er med

15 byer i Danmark (heriblandt Aabenraa Kommune) samarbejder om gavekortet, og her placerer Aabenraa sig på en andenplads over flest solgte gavekort.

- Vi har også et højere gennemsnitsbeløb på gavekortene, og der er nogle store byer med i det samarbejde. Vi har ligget højt de sidste to til tre år, men vi markedsfører også gavekortet meget, fordi vi synes, det er vigtigt, forklarer citychefen.

Hun glæder sig over én bestemt ting i udviklingen. Nemlig, at stigningen i 2020 viser, at det er i hele kommunen, at gavekortene både bliver solgt, men også indløst.

- Gavekortet kan være købt i Aabenraa, men bliver så brugt i én af de andre byer. Det er enormt vigtigt, hvis man vil bibeholde detailhandlen, at man bruger gavekortene i den by, man bor i. Det er ret interessant for os at se, at der bliver købt flere gavekort i Padborg, Tinglev og Rødekro, men også at flere vælger at bruge deres gavekort i de byer.  Jo flere butikker, der er med i ordningen, jo bedre bliver gavekortet, fordi der så er større udbud til kunderne, siger Dorthe Hilbig og tilføjer, at der lige nu er 80 butikker i hele kommunen med.

Udviklingen af kommunegavekortet fortsætter, og lige nu bliver der arbejdet på, at kunderne også kan bruge gavekortet, når de handler i butikkernes egne webshops.

Gavekortet

Gavekortet fungerer ligesom et Dankort. Du betaler med det i butikkens Dankort-terminal.

Der er indbetalt et beløb, og du kan bruge pengene af flere omgange i flere forskellige butikker.

Du kan tjekke din saldo på shopicityaabenraa.dk/gavekort.

Her kan du også købe et gavekortbevis, som sendes på sms eller email (som f.eks. gave). Beviset skal derefter omveksles til et fysisk gavekort hos ét af salgsstederne.

Salgsstederne kan man også se på hjemmesiden ligesom man kan se, hvilke butikker der er med i ordningen.


Jo flere butikker, der er med i ordningen, jo bedre bliver gavekortet, fordi der så er større udbud til kunderne.

Dorthe Hilbig, citychef


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce