Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Nyt firma: Mor og søn giver lastbilerne en overhaling

Kirsten Jensen Jakobsen og Daniel Jensen Jakobsen er mor og søn. I virksomheden DeKa Lastvognsskadeservice ApS på Hermesvej i Padborg er de hhv. administrerende direktør og juridisk ejer. Det er dog ikke på kontoret, man finder de to, der foreløbig også er de eneste ansatte, men ude i værkstedet. Foto: Jan Sternkopf
Ordrerne blev ved med at strømme ind til DeKa LS - og derfor er mor og søn, Kirsten og Daniel Jensen Jakobsen, rykket fra privaten og ind i større værksted på Hermesvej i Padborg.
Annonce

Padborg: Padborg er lastbil-land. Og hvis man har planer om at drive en forretning med lastbiler i dette område, kræver det noget særligt. Det har virksomheden DeKa Lastvognsskadeservice - forkortet til DeKa LS.

Dog først en kort forhistorie:

Siden 2015 har Kirsten Jensen Jakobsen drevet enkeltmandsvirksomhed hjemme i privaten med reparation af motorcykler og personbiler.

Egentlig er hun uddannet pædagog og familieterapeut, men eftersom maskiner og motorer var et gennemgående element i familien, skiftede hun for nogle år siden selv spor og blev lastvognsmontør.

I 2019 begyndte planerne om noget større at tage form.

Annonce

Niche-virksomhed

- Padborg er et område med mange lastbiler, så vi blev enige om at gøre et forsøg om at byde ind i branchen med vores lille niche-virksomhed, fortæller 42-årige Kirsten Jensen Jakobsen.

Med "vi" mener hun sig selv og ældstesønnen Daniel på 24 år. Foreløbig er det kun de to i firmaet: hun som administrerende direktør, Daniel som den juridiske ejer. Det er dog ikke skrivebordet, der er deres arbejdsplads, men derimod værkstedet.

- Virksomheden tager sig af skadesservice af lastbiler. Derudover laver vi opbygning af forvognene, altså selve trækkeren - både indvendig og udvendig. Det kan være lige fra, at vi installerer tv eller tyverisikring, til vi monterer lys og lygter samt ekstraudstyr. Vi servicerer også de lovpligtige fartskrivere, eftersom vi har den såkaldte fartskriverautorisation. Og hvis kabinen trænger til en grundig rengøring, klarer vi også det, forklarer Kirsten Jensen Jakobsen.


Padborg er et område med mange lastbiler, så vi blev enige om at gøre et forsøg om at byde ind i branchen med vores lille niche-virksomhed.

Kirsten Jensen Jakobsen, adm. direktør


- Desuden laver vi alt det, der gør lastbilen lidt mere speciel, når ejeren ønsker at sætte sit individuelle præg på køretøjet med skærme, lygter eller en særlig lakering - typisk hvis køretøjet skal "gejles" lidt op, supplerer Daniel Jensen Jakobsen, der er uddannet elektronikfagtekniker og derfor meget naturligt tager sig af alt, hvad der har med strøm og elektronik at gøre.

- Plus alt det grove og voldsomme arbejde, omskriver han sine øvrige "beføjelser".

Annonce

Gårdsplads fyldt op

Ved opstarten i april sidste år var det ejendommen på Ryttergabsvej i Padborg, der fungerede både som værksted og kontor.

- Men med 3-4 lastbiler på adressen, var vores gårdsplads altså fyldt godt op. Og det greb mere og mere om sig. Ordrerne er bare blevet ved med at komme, fortæller Kirsten Jensen Jakobsen. Hvilket var årsagen til, at mor og søn turde tage springet til noget større, samtidig med at enkeltmandsvirksomheden blev ændret til et ApS.

De helt rigtige faciliteter fandt man på Hermesvej 27, hvor virksomheden stabell.dk indtil for nylig har produceret presenninger.

Annonce

Optimale forhold

- Der har godt nok været mange rygter om, hvem og hvad der skulle flytte ind på adressen, der omfatter to værkstedshaller og produktionslokaler, smiler Kirsten Jensen Jakobsen, der hermed har løftet sløret for, hvad adressen kommer til at huse pr 1. august.

Det er helt optimale forhold, siger den administrerende direktør med henblik på fremtidig udvikling. For der er allerede lagt planer.

- Når vi flytter til Hermesvej, er det således tanken, at vi også vil have opbygning og indretning af trailere med i sortimentet. De første forespørgsler har vi allerede fået, fortæller Kirsten Jensen Jakobsen.

Kirsten Jensen Jakobsen og Daniel Jensen Jakobsen er mor og søn. De er foreløbig også de eneste medarbejdere i virksomheden DeKa Lastvognsskadeservice ApS, der snart flytter ind i større lokaler på hermesvej i Padborg. foto: Jan Sternkopf
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce