Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Onsdag kan sønderjysk restaurant genåbne for op til 50 gæster: - Det er en stor lettelse

Frank Carstensen er også forpagter på Folkehjem i Aabenraa udover at være indehaver af Restaurant Royal i byen. Foto: Timo Battefeld
Restaurant Royal i Aabenraa kan onsdag invitere gæster indenfor efter flere måneders nedlukning, og det er en stor lettelse for indehaveren. Kravet om et coronapas fra gæsterne ser han ikke som et problem.

Genåbning: Det var en jublende glad Frank Carstensen, som fredag kunne stå op til nyheden om, at et bredt flertal i Folketinget natten til fredag havde besluttet at genåbne mere end først ventet.

Efter planen skulle restauranter og caféer fra onsdag den 21. april have lov til at starte med udendørs servering mod krav om et gyldigt coronapas fra gæsterne.


Annonce

Det har været en træls periode, men sådan er det. Min kone, min datter og jeg har hjulpet hinanden med at styre vores takeaway, mens resten af personalet har været sendt hjem på lønkompensation.

Frank Carstensen, indehaver af Restaurant Royal.


Men med den nye aftale må gæster fra onsdag også inviteres indenfor til spise og drikke, mens de, som vælger at sidde udenfor, nu ikke længere behøver at vise et coronapas.

- Vi siger stort ja tak. Det er helt sikkert, og det er fantastisk, at vi får lov til det, siger Frank Carstensen, som driver Restaurant Royal i Aabenraa sammen med sin hustru.

Coronapas intet problem

Restauranten havde planlagt at begynde med udeservering fra onsdag, men nu hvor gæster også får lov til at komme indenfor, kan restauranten rumme cirka 50 gæster og stadig overholde coronarestriktionerne.

- Det betyder rigtig meget, at vi kan komme i gang, så det ikke kun er takeaway. Det har også været rart at lave, men vi glæder os til også at servere vin og øl for gæsterne. Folk skal bare reservere bord og komme med en negativ coronatest, så skal vi nok sørge for lækkert mad og drikke, siger Frank Carstensen.

For de gæster, som vælger at rykke indendørs, vil det nemlig stadig blive påkrævet at vise en frisk, negativ coronatest eller et bevis for, at man er vaccineret. Det kan restauranten sagtens klare uden at hive ekstra personale ind, og Frank Carstensen tror ikke, at det vil afskrække ret mange gæster fra at tage på restaurant.

- Der er altid nogle, som vil blive væk. Men folk har jo også været ved frisør og fysioterapeut, så de ved godt, at det er et krav, og det er ikke noget problem. De er vant til det nu, siger han.

Annonce

Træls periode

Selvom restaurantens takeaway-løsning under nedlukningen ifølge Frank Carstensen har kørt upåklageligt, så beskriver han det som en stor lettelse, at der fra onsdag igen må komme gæster i restauranten.

- Det har været en træls periode, men sådan er det. Min kone, min datter og jeg har hjulpet hinanden med at styre vores takeaway, mens resten af personalet har været sendt hjem på lønkompensation, siger han.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce