Annonce
Ugeavisen Aabenraa

På fredag venter én af de største kampe i deres liv: AaBK's "gamle" drenge er klar til at give landsholdsstjerner modstand

AaBKs oldboyshold har dannet basen for det hold, der skal spille kampen mod oldboyslandsholdet. Bagerste række fra venstre: Jørgen Greve, Mads Asmussen, Jesper Kohberg-Skov, Klaus Kinze, Brian Rømer, Mads Bork, Jacob Pedersen, Asbjørn Jacobsen og Kim Poulsen. Forreste række fra venstre: Thomas Asmussen, Morten Tjørnelund, Cian Nielsen, Sune Røper, Martin Hugger Madsen og Nicolai Bertelsen. Foto: Mette Christine Schulz
DBU stiller med et hold med både unge og mange kendte fodboldstjerner, når de fredag den 6. maj kommer til Aabenraa. Den lokale AaBK-træner Jørgen Greve har sat det hold, der skal gå efter sejren. Han håber, at opbakningen på lægterne vil blive stor.

Aabenraa: En stor oplevelse. En spændende opgave. En stor kamp for klubben.

Der er mange ord at sætte på den fodboldkamp, der venter de spillere fra Aabenraa Boldklub, som er blevet udtaget til at skulle spille den prestigefyldte kamp mod DBU's oldboyslandshold på fredag den 6. maj på Aabenraa Stadion.

Modstanderne er nemlig så store fodboldnavne som Martin Jørgensen, Stig Tøfting, Henrik "Store" Larsen, Thomas Helveg og Morten Bisgaard, men det, træneren for det lokale hold, lægger mest mærke til ved modstanderens hold er alderen.

Annonce

- Det er en spændende startopstilling med mange kendte, og så er der en del unge spillere på holdet, hvilket gør, at vi bliver rigtig udfordret. Det er et godt hold, de kommer med, og den opgave bliver spændende. Vi har brug for god opbakning på lægterne, men jeg er ikke i tvivl om, at der kommer mange tilskuere, siger Jørgen Greve, som er træner for det specielle AaBK-hold, der er sat sammen i dagens anledning.

Større end at møde Hjordkær

Han har haft den svære opgave at sortere nogle spillere fra for at sætte et hold, der kan følge med de tidligere landsholdsstjerner.

- Det har været svært, fordi der er også er mange følelser i det. Der er mange, der gerne vil være med i den kamp, men jeg har sat det hold, der matcher landsholdet bedst muligt, forklarer han.

37-årige Jesper Kohberg-Skov, til venstre, er tilflytter og har på AaBK's oldboyshold fundet et fællesskab og sammenhold, som han kalder fantastisk. For det meste er de 20-22 til træning, og det siger anføreren er træner Jørgen Greves fortjeneste, fordi han er god til at samle folk og har skabt noget specielt på holdet.  Foto: Mette Christine Schulz

Basen på holdet er AaBK's eget oldboyshold, og det betyder, at blandt andet deres anfører Jesper Kohberg-Skov skal ud og spille sit livs største fodboldkamp.

- Det er da stort. Vi skal spille mod nogen, vi har set i tv og som har spillet VM og EM, så vi glæder os meget, for det er noget andet og større end at møde Hjordkær. Fredag er en stor dag - både for holdet og for klubben, siger han.

Annonce

Stiller op for at vinde

Anføreren forventer en stor oplevelse og mange folk på stadion, og så lover han, at det lokale hold vil gøre alt, hvad de kan for at give stjernerne modstand.

- Vi har et godt hold, men selvfølgelig er det ikke os, der er favoritter. Men vi ligger os ikke fladt ned, og det er indstillingen, at vi stiller op for at vinde. Så vi giver den et skud på fredag, smiler Jesper Kohberg-Skov.

Træner Jørgen Greve lægger heller ikke skjul på, at der skal kæmpes, hvis det lokale hold skal gå sejrrigt ud af kampen.

- Kommer vi til at stå godt, så kan det blive et fornuftigt resultat. Vi går efter at slå dem, og vi  vil nødigt tabe 7-1, siger han om kampen.

Holdopstillingerne

DBU's oldboyslandshold:

Jesper Christiansen, Anders Møller Christensen, AC Odense, Johnny Thomsen, Morten Karlsen, Simon Busk Poulsen, SønderjyskE,  Steen Nedergaard, Morud, Søren Colding, Brøndby IF, Thomas Helveg, AC Odense, Morten Bisgaard, AC Odense, Carsten Hemmingsen, Niki Zimling, Kolding IF, Stig Tøfting, AGF, Martin Jørgensen, AGF, Henrik ”Store” Larsen, Lyngby BK, Hans Henrik Andreasen, Johan Absalonsen, Esben Hansen, SønderjyskE, Peter Graulund, AGF.

Træner: Per Andersen

AaBK:

Målmænd: Kasper Tiedemann og Jens Kragh Iversen (reservemålmand /opvarmer Asbjørn Jacobsen ) Markspillere: Michael Hansen, Kim O. Petersen, Jens Nielsen, Kim Poulsen, Lasse Wrang, Sune Røper, Waldemar Stacowiak, Peter Lykkegaard, Jesper Kohberg-Skov, Mads Asmussen, Jacob Pedersen, Klaus Kinze, Mads Bork, Kim Højland, Esben Jørgensen, Martin Hugger Madsen, Thomas Asmussen, Morten Tjørnelund, Preben Boysen.

Træner: Jørgen Greve

For det mangeårige medlem af AaBK, som også var med på det hold, der i 1972 sikrede det lokale hold oprykning til 2. division, er fredagens kamp noget særligt.

- Det er flødeskum på kagen for mig. At få lov til at stå for AaBK's hold i den kamp er en ære. Det er én af de kampe, der ligger højt oppe på min liste, siger han.

Annonce

Søn går meget op i kampen

Sådan er det også for Sune Røper, som har trådt sine barnesko i klubben og vendte tilbage for ti år siden, da han flyttede tilbage til Aabenraa.

- AaBK har altid betydet meget for mig, og det er fedt, at klubben får sådan en kamp. Derfor er kampen speciel for mig. Den betyder også meget, fordi min søn på ni år er spiller i klubben og skal gå ind på banen sammen med os fredag. Han går meget op i kampen, og det var vigtigt for ham, at jeg kom med på holdet, fortæller Sune Røper.

40-årige Sune Røper voksede op tæt på stadion og var tit nede og hejse flaget som barn. Han spillede også mange år som barn og ung i klubben, og derfor har AaBK altid betydet meget for ham. Han håber, det bliver god fodbold fredag aften på stadion. Foto: Mette Christine Schulz

Kampen mellem AaBK og DBU's oldboyslandshold spilles fredag den 6. maj klokken 18.30 på Aabenraa Stadion. Det koster 50 kroner for voksne og 25 kroner for børn at komme ind og se kampen. Billetter kan købes på boldbillet.dk.

AaBK's oldboyshold får stor ros af deres træner Jørgen Greve, som kalder dem en enhed af gode unge fyre, der er fantastiske, og som har det godt sammen på holdet. Derfor har det også været svært for træneren at vælge nogle fra til kampen på fredag. Foto: Mette Christine Schulz

Det er flødeskum på kagen for mig. At få lov til at stå for AaBK's hold i den kamp er en ære. Det er én af de kampe, der ligger højt oppe på min liste.

Jørgen Greve
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stigende energipriser rammer Arena Aabenraas badegæster

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kunne du tænke dig at se den nye politistation indefra? Nu har du chancen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

37-årig fængslet og sigtet for drab: Politiet var forbi tidligere på dagen

Ugeavisen Aabenraa

Grundene har ligget øde hen i 23 år: Nu bygger Anders og Kira som de første deres drømmehus

Ugeavisen Aabenraa

Forurening langt værre end forventet: Regionen renser forurenet grund i Aabenraas bymidte

Ugeavisen Aabenraa

Mere plads - mindre husleje: Change flytter over på den anden side af gaden

Ugeavisen Aabenraa

Se alle billederne fra den røde løber: IBC-elever til galla i glimmer, glitter og flotte biler

Ugeavisen Aabenraa

Supermarked kunne ikke løbe rundt: - Aabenraa er for lille

Ugeavisen Aabenraa

Årets hus i landsby har fået en gevaldig make-over

Annonce