Annonce
Ugeavisen Aabenraa

På lørdag indsamler Rødekro gode ideer i skolegården

Den ældste skolebygning bag Egon Kaas ser fin ud på afstand, men den bruges ikke mere på grund af dårligt indeklima og står derfor til nedrivning. Foto: Claus Thorsted
Ved årsskiftet forlader skolebørnene de gamle skolebygninger i Rødekro. Byens udviklingsråd inviterer borgerne til at komme frit frem med ideer til skoleområdets fremtid.
Annonce

Rødekro: På lørdag klokken 13 holder Rødekro Udviklingsråd møde i skolegården på den tidligere Rødekro Skole i Vestergade i Rødekro for at få gode ideer på bordet.

Den ældste skolebygning fra 1913 står ubrugt hen, fordi indeklimaet er for dårligt.

De nyere skolebygninger fra 70'erne og 80'erne er ikke for kønne længere. Men til gengæld er den nyeste bygning både indbydende og anvendelig.

Den tidligere Rødekro Skole, som nu er en del af Hærvejsskolen, er lidt af en sammenkogt ret, når det gælder stilarter.

Til nytår rykker eleverne ud for i stedet at indtage helt nye skolebygninger ved Fladhøj. Det efterlader den gamle Rødekro Skole tom og ubrugt.

Aabenraa Kommune vil gerne inddrage borgerne, når der skal findes en ny anvendelse den gamle skole og området omkring skolen.

Men inden da vil udviklingsrådet gerne samle forslag og ideer fra borgerne.

Møde midt i det hele

Rødekro Udviklingsråds møde om skolens fremtid holdes midt i det område, der er til debat.

Alle interesserede er velkomne - både med og uden ideer - i skolegården på den tidligere Rødekro Skole klokken 13 lørdag.

Udviklingsrådet sørger for underholdning og ringriderpølser.

Annonce

Amfiteater

Derfor er der frit slag til at lufte både mulige og umulige ideer i skolegården lørdag klokken 13, hvor udviklingsrådet har sørget for ringriderpølser og underholdning.

En af dem, der godt tør byde ind med et forslag, er Egon Kaas, der er formand for Lokalhistorisk forening i Rødekro.

- Det er kun den nyeste bygning, der er værd at bevare. Resten bør rives ned, og jeg forestiller mig, at der kan blive plads til et stort amfiteater, siger Egon Kaas, der også har lavet en tegning af, hvordan området kan komme til at se ud.

- Den nye skolebygning kan bruges til samlingssted for hele byen, og her kan der også være toiletter og omklædning i forbindelse med arrangementer i amfiteatret, mener han.

Det store grønne område bag Rødekro Skole vil Egon Kaas meget gerne lave om til cykel- og mountainbike-bane for byens ungdom, mens der kan blive plads til at stå på skateboard og rulleskøjter på arealet, hvor der tidligere var fritidshjem.

Egon Kaas foran den nye bygning, som han gerne vil bevare som samlingssted for byen. Foto: Claus Thorsted
Bag den gamle skolebygning parkeres cyklerne. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce