Annonce
Ugeavisen Aabenraa

På med løbeskoene: Julehjerter kom op i tempo

AaIGs løbegruppe deltog i Julehjerteløbet 2020 med en otte kilometer lang tur ud over Aabæk - fra venstre er det Helle Jensen, Conny Schlesinger, Michael Ngyuen, "julemand" Flemming Søe Pedersen, Hong Ngyuen, Tommy Jensen og Birgitte Sørensen. foto: Jan Sternkopf
Julehjerteløbet anno 2020 måtte gennemføres på en ny måde, eftersom corona satte sine begrænsning. Løbere over hele kommunen bidrog til kilometer-regnskabet for at støtte Et Hjerte for Alle. Århus og København var også med.
Annonce

Aabenraa: I ti år har løbere og motionister i Aabenraa hvert år i december været med til at støtte Et Hjerte for Alle med en tur på enten fem eller otte kilometer. 2020 ville det lidt anderledes med en corona-krise, der fik arrangørerne til at tænke i andre og nye baner.

- Julehjerteløbet er kendetegnende for julehygge, samvær, spillemænd i spraglede dragter, motion og en indsamling til det gode formål. Dette kan ikke lade sig gøre i år. Det er dog stadig vigtigt for os, at vi afvikler arrangementet og derved samler penge ind til Et Hjerte for Alle, siger Holger Jacobsen, der sammen med citychef Dorthe Hilbig står for Julehjerteløbet 2020.

Løbet i et år med både corona og Genforening foregik derfor ikke som ét stort, samlet løb. I stedet for løber deltagerne hver for sig, eller i mindre grupper på højst ti.

Annonce

Hver kilometer talte

Man skulle stadig tilmelde sig Julehjerteløbet, gebyret på 80 kroner gik ubeskåret til Et Hjerte for Alle, men derfra var det op til deltagerne, hvor langt de ville gå eller løbe, hvornår på dagen og hvor. Når blot det skete inden for tidsrammen fra kl. 8-18.


Det er dog stadig vigtigt for os, at vi afvikler arrangementet og derved samler penge ind til Et Hjerte for Alle

Holger Jacobsen, Julehjerteløbet


- Så talte alle kilometer med i det store regnskab, forklarer Dorthe Hilbig. Dagen igennem holdt hun øje med, hvordan det samlede antal kilometer udviklede sig.

- Målet for de fælles anstrengelser er at vi i dette jubilæums-år for Genforeningen fik det samlede antal kilometer op på 2020 kilometer - på én dag.

Tre medlemmer af AaIG lagde i hvert fald 3 x 8 kilometer i puljen.

Annonce

Støtter det gode formål

Conny Schlesinger, Birgitte Sørensen og Tommy Jensen holdt traditionen i hævd ved at snøre løbeskoene til Julehjerteløbet.

- Det er 8. gang, vi er med. Vi vil gerne støtte Et Hjerte for Alle, lyder det fra Birgitte Sørensen, der faktisk også begyndte at løbe i klub for otte år siden.

- Der er jo ingen Julehjerteby i år på grund af corona. Vi plejer at besøge Julehjertebyen efter løbet for at få risengrød og æbleskiver. Derfor er der i år særligt brug for støtte, supplerer Tommy Jensen. Han har ca. 14 år i benene som løber, de seneste otte år ligeledes i AIGs løbeklub. Han støtter også fuldt og helt op om Et Hjerte for alle.

Normalt er der omkring 200 løbere til start ved Sønderjyllandshallen for at støtte den gode sag.

Så mange blev det ikke i år, konstaterer Tommy Jensen. Løbegruppen var nemlig den eneste, der brugte Sønderjyllandshallen som udgangspunkt for den rute på otte kilometer, der vanen tro gælder for Julehjerteløbet og som omfatter Aabæk Bakke.

Traditionen med at få risengrød og æbleskiver efter løbet vil gruppen ikke gå glip af - corona eller ej. Nu foregik det så bare privat. Med det tilladte antal mennesker, påpeger Tommy Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce