Annonce
Ugeavisen Aabenraa

På onsdag gælder det: Lokalt badmintonhold debuterer i 1. division

Sådan så det ud, da holdet fra Aabenraa Badminton Club sikrede den historiske oprykning til 1. division i april. Siden er der sket nogle få udskiftninger, og holdet er klar til at tage udfordringen op i 1. division med den første hjemmekamp på onsdag den 11. september. Privatfoto
På onsdag den 11. september venter den første kamp i 1. division for Aabenraas badmintonhold. Træner Jonas Lyskjær spår en svær sæson, hvor alle kampe kommer til at tælle.
Annonce

Aabenraa: Det bliver en sæson, hvor alle kampe kommer til at betyde alt, og det bliver hårdt, men holdet fra Aabenraa Badminton Club er klar til at kæmpe deres chance i 1. division.

De er nu det højeste rangerende badmintonhold i Sønderjylland, og på onsdag den 11. september venter den første kamp i 1. division på hjemmebane mod Odense BK.

Træner Jonas Lyskjær erkender, at det lokale hold er et bundhold, men siger samtidig, at det bliver tæt, og Aabenraa kan overraske ligesom de gjorde med oprykningen i sidste sæson.

- Kolding, Aalborg BC og Aabenraa bliver sandsynligvis de tre hold, der kommer til at kæmpe i bunden. Vi har altid været meget lige. Reglerne er ændret i år, så vi får point for hver vunden kamp, og dermed kommer alle kampe til at betyde alt. For hvem af holdene i bunden har så vundet flest kampe mod de stærke hold, når sæsonen er slut, siger træneren.

Han spår, at ændringen vil betyde, at underholdningsværdien for publikum vil stige, for samtidig er det også blevet muligt at bruge flere spillere i kampene.

- Kvaliteten i de enkelte kampe bør derfor stige væsentligt. Det bliver til gengæld sværere at forberede, og det bliver afgørende, om man har ramt den rigtig holdopstilling, siger Jonas Lyskjær.

Holdet

Holdet, som skal spille i 1. division for Aabenraa Badminton Club er:

Lia Salehar

Iza Salehar

Frederik Æbeløe Christensen

Alexander Æbeløe Christensen

Jesper Thomsen

Johan Philipsen

Jonas Jessen

Oliver Thomsen

Amalie Frihagen

Martina Repiska er også stadig en del af holdet, men da hendes førsteprioritet i år er at kvalificere sig til OL i 2020, spiller hun kun for Aabenraa, når det passer ind i hendes program.

Annonce

Kommende stjerner på banen

Holdet har siden oprykningen i foråret brugt tiden på at slappe af efter en sæson med mange op- og nedture, og træningen i august er blevet brugt på at komme i form til den udfordring, der venter det lokale hold. De er klar og håber, at opbakningen bliver stor.

- Odense BK har Sarah Thygesen på holdet, som er Danmarks bedste doublespiller, og de har også skotten Adam Hall, som bliver fløjet ind til kampene. Dermed kan man opleve nogle af de spillere, som man måske senere kommer til at se på fjernsynet. Vi ved ikke endnu, om de er med på onsdag, da holdopstillingen ikke er offentliggjort endnu, fortæller Jonas Lyskjær.

Aabenraa Badminton Club har fået en ny forstærkning siden sidste sæson. Det er Oliver Thomsen, som spillede for netop Odense BK sidste år.

Kampen i Arena Aabenraa begynder klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce