Annonce
Ugeavisen Aabenraa

På tv på fredag: Shane vil udfordre seerne i "Live"

40-årige Shane Dhiman er på fredag med i talentprogrammet "Live" på DR1. Han ved af erfaring, at på grund af adrenalinen og presset, der naturligt kommer ved at skulle optræde live, kan han præstere 80 procent af det optimale. Derfor har det for den detaljeorienterede musiker været nødvendigt at øve alt det, han kunne komme til op til showet. PR-foto

Når 40-årige Shane Dhiman på fredag går på scenen i DR1's nye talentprogram "Live", så er det med en ambition om at udfordre seerne med den musik, han spiller. Han håber at gå videre, så han kan vise endnu mere af alt det, han kan med en guitar.

Annonce

Aabenraa: Det er 12 år siden, at Shane Dhiman deltog i talentshowet Scenen er Din i voksensang. Nu er han klar til at prøve lykken i nyt talentshow, når han på fredag den 14. september klokken 20 stiller op i DR1's nye talentprogram "Live". Ét minut har han her til at vise, hvad han kan, og så er det op til seerne at afgøre, om han skal gå videre.

- Jeg kommer nok til at have en god portion nervøsitet inden i, men det har jeg med alt, jeg kaster mig ud i. Der skal være lidt adrenalin for, at jeg er på stikkerne. Det hjælper mig med at være skarp, smiler han og tilføjer:

- Det er jo også landsdækkende tv.

Det er til festivaler, byfester med mere, at Shane normalt optræder med bandet "Banditterne" eller med sit heavy metal band. Når han nu vælger at kaste sig ud i endnu et talentprogram, hvor han skal stå alene på scenen med sin akustiske guitar og vise, hvad han kan på et minut, så er det, fordi "Live" lægger vægt på, at musik er et håndværk.

- Her er der fokus på det at være musiker og på ens egen musik. Det program er for musikere, der er veletablerede, og jeg laver min egen musik, som jeg rigtig gerne vil ud og spille i de større byer. Det er min drøm, og det håber jeg, at min deltagelse i "Live" kan hjælpe mig med, fortæller han.

Blå bog


  • Shane Dhiman er 40 år og opvokset i Rødekro.
  • Han er gift med byrådsmedlem for Socialdemokratiet Signe Bekker Dhiman, som han har sønnen Milo på 4 år med. Han er også bonusfar til Signes søn Noah på 11 år.
  • Familien bor i Aabenraa, og Shane arbejder som pædagog på produktionshøjskolen Meritten i Rødekro.
  • Han begyndte at få undervisning i klassisk guitar på musikskolen som 6-årig og har spillet musik lige siden.
  • Han har gået på musikgymnasium i København og studeret musik på diverse skoler. Han har blandt andet også fået undervisning i cello.
  • Han spiller lige nu i to bands, men vil gerne ud og spille solo med sin egen musik.
  • Shane deltager i DR1's talentprogram "Live" på fredag den 14. september klokken 20.
Annonce

Knald eller fald

I "Live" handler det om at vise, at man er en god live-artist, og det er noget, som Shane har tænkt meget over, siden han kom igennem nåleøjet for mindre end en måned siden.

- Det skal være ægte og ærligt, men det er også derfor, jeg spiller musik. Fordi jeg kan mærke det og mener det, jeg synger. Ydmyghed tror jeg også betyder meget. Musikken skal også være tiltalende, så det kan komme bredt ud, men den skal også være original og med til at udfordre seerne lidt, for ellers bliver det kedeligt. Det er relativt komplekst det, jeg spiller, så det er knald eller fald. En balancegang, for er det fedt eller skræmmer jeg folk væk? Det er jo seerne, som er smagsdommere, og derfor sparrer jeg og rådfører mig med både min kone og én, jeg spiller i band med, fortæller Shane Dhiman.

Lige nu er han bidt af "looping", som er en speciel måde at spille guitar, og det vil han rigtig gerne vise frem i programmet, men det kan ikke nåes på et minut. Derfor håber han selvfølgelig også at gå videre, så han får muligheden senere for at vise alt, han allerede har forberedt.

- Jeg har brug for nye input inden for musik, da jeg er nysgerrig og gerne vil udfordres. Da jeg så "looping", blev jeg fanget, og når jeg bliver det, så bliver hele huset bims, fordi jeg spiller hvert øjeblik, jeg kan komme til det og ligger i sengen om aftenen, inden jeg skal sove, og tænker musik, fortæller han.

Annonce

Musik giver livsværdi

Musik har altid fyldt meget i Shane Dhimans liv. Lige siden han som fem-årig fik fat i sin onkels guitar og mærkede fingrene køre hen over strengene én af gangen, har musik været en stor del af hans liv.

- Mine hænder var lidt for små til, at jeg kunne holde en guitar, men jeg kunne forstå musik allerede dengang. Siden har musikken fyldt meget. Det er det, jeg har brugt meget tid på, fordi det giver mig rigtig meget livsværdi, fortæller han.

På fredag ligger hans skæbne i familien Danmarks hænder, og selvom han er glad for overhovedet at være kommet igennem nåleøjet til de direkte shows, så lægger han ikke skjul på, at han bliver ked af det, hvis han allerede ryger ud i første runde.

- Alt kan ske, og jeg har også forberedt mig mentalt på, at jeg kan ryge ud, men der er så mange følelser i det her. Jeg vil gerne blive hørt af folk, og jeg vil gerne videre i programmet, så jeg kan vise alt det andet, jeg kan og har forberedt. Jeg kan kun håbe på, at seerne kan lide det, smiler han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce