Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Pengene er klar: Ældre skal hjælpes ud af ensomheden

Aabenraa Kommune har fået penge til at hjælpe ældre ud af ensomhed. Arkivfoto: Martin Ravn
Aabenraa Kommune har fået et millionbeløb, der skal bruges til at forhindre, at hjemmehjælpsmodtagere ender i ensomhed.
Annonce

Aabenraa: Forskning viser, at ensomhed hænger sammen med for tidlig død, hjerte-kar-sygdomme, demens og symptomer på depression, og at ensomhed er særligt udbredt blandt ældre hjemmehjælpsmodtagere. Det vil Aabenraa Kommune nu gøre en ekstra indsats for at forhindre.

Kommunen har nemlig søgt og fået 2,6 millioner kroner fra regeringens fællesskabspulje, og de penge skal bruges til at afklare, hvad der skal til, og hvordan svage ældre hjemmehjælpsmodtagere kan hjælpes ud af ensomhed.

- Vi har allerede rigtig mange gode initiativer og aktiviteter både i kommunen og gennem frivillige organisationer. Men der er desværre stadig en gruppe af ældre hjemmehjælpsmodtagere, som ikke selvstændig deltager i de aktiviteter og tilbud, og som føler sig ensomme, siger Karsten Meyer Olesen (S), der er formand for social- og sundhedsudvalget i Aabenraa Kommune.

- Det er de ældre, vi med dette projekt får mulighed for at finde de rette løsninger til, fortsætter han.

Vi kender ikke det nøjagtige omfang, men vi er overbeviste om, at det drejer sig om en pæn stor gruppe.

Karsten Meyer Olesen, formand for social- og sundhedsudvalget

Annonce

En pæn stor gruppe

Konkret handler projektet om etablering af fællesskabsgrupper målrettet svage ældre hjemmehjælpsmodtagere, der føler sig uønskede ensomme og er isolerede. Pengene giver kommunen mulighed for at blive klogere på og få erfaring med, hvordan man kan matche ensomme hjemmehjælpsmodtagere med ligesindede baseret på interesser, og om fællesskabsgrupper er vejen.

Hvor stort problemet er i Aabenraa Kommune, er der ingen tal på, men udvalgsformanden er overbevist om, at det er stort.

- Vi kender ikke det nøjagtige omfang, men vi er overbeviste om, at det drejer sig om en pæn stor gruppe. Det er det, vi hører fra vores hjemmehjælpere, siger Karsten Meyer Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce