Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Pengene er ved at være i hus: Landsby tror nu på ny multibane

Multibanen i Hellevad skal etableres i forlængelse af sportspladsen. Foto: André Thorup
Hellevad har haft stor succes med at søge penge hos forskellige fonde til en multibane. Nu er der kommet så mange penge i hus, at den bliver en realitet.

Hellevad: Går alt efter planen, kan landsbyen Hellevad om et halvt års tid byde borgerne på en multibane, der skal være med til at fastholde de unge, etablere nye relationer samt skabe en merværdi for lokalsamfundet.

Hellevad Idrætsforening har nemlig lige fået at vide, at foreningen er indstillet til at modtage 300.000 kroner i tilskud til en multibane af LAG Sønderborg-Aabenraa, der er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene ved blandt andet at tildele tilskudsmidler fra EU til relevante projekter.

- Vi havde søgt om 400.000 kroner og har fået 300.000 kroner. Det er bare fantastisk, siger Andreas Carstensen, der har stået for ansøgningen på vegne af Hellevad Idrætsforening.

Annonce

Pengene fra LAG Sønderborg-Aabenraa rækker dog slet ikke til en multibane, der kommer til at koste omkring 1,5 millioner kroner at etablere.

- Vi har søgt om penge hos 10 fonde til en multibane og har fået et ja fra syv af dem. Det betyder, at vi nu samlet set har fået 1,1 millioner kroner, og de sidste 400.000 kroner skal vi nok få skrabet sammen, siger Andreas Carstensen.

Pengene fra LAG Sønderborg-Aabenraa har dog været en vigtig brik for at få drømmen om en multibane opfyldt.

- Det betød, at vi nu tror på det, og det har været helt afgørende, siger Andreas Carstensen.

Har indhentet tre tilbud

Planerne om en multibane i Hellevad har været længe undervejs, men sidste år skete der noget, som for alvor fik gang i processen.

- Sidste år fik vi omkring 177.000 kroner fra Nordea-fonden til en parkourbane, og det gav os blod på tanden, siger Andreas Carstensen.

Multibanen i Hellevad skal kombinere en fodboldbane med faciliteter til også at kunne spille hockey, volleyball, basketball og tennis og dermed sikre optimale rammer for et bredt udvalg af sportsgrene.

Vi havde søgt om 400.000 kroner og har fået 300.000 kroner. Det er bare fantastisk.

Andreas Carstensen, Hellevad

Den videre proces er også allerede sat på skinner.

- Vi har indhentet tre tilbud, og midt i januar vælger vi den multibane, vi ønsker. Til sommer næste år håber vi så, at den står klar, siger Andreas Carstensen og tilføjer, at multibanen skal placeres i forlængelse af byens sportsplads ved Hellevar Børneunivers.

En af årsagerne til, at en multibane har stået højt på ønskelisten i Hellevad, er, at byen har fået mange nye og unge tilflyttere de seneste år, og på Hellevad Børneunivers har der i samme periode været et støt stigende elevtal.

- Den udvikling håber vi fortsætter, og vi forventer, at en multibane kan gøre byen endnu mere attraktiv, siger Hanne Underberg, der er formand for Hellevad Idrætsforening.

Generelt om LAG

Lokale aktionsgrupper (LAG) er udpeget af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og modtager midler fra EU. Hver aktionsgruppe får et budget fra ministeriet og EU, som går til dels at støtte lokale projekter og dels til at drive foreningen.

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har i 2014 etableret 26 nye aktionsgrupper, som afløser for de 57, der er kendt fra perioden 2007-2013. Efterfølgende er det nu Erhvervsstyrelsen, som administrerer de lokale aktionsgrupper.

De Lokale aktionsgrupper er organiseret som foreninger, der – i samspil med lokale borgere og andre foreninger - skal skabe økonomisk udvikling og attraktive levevilkår i landdistrikter og fiskeriområder.

Hver lokal aktionsgruppe får stillet midler til rådighed fra Erhvervsstyrelsen. Aktionsgruppens bestyrelse tildeler herefter penge til lokale aktiviteter, der kan styrke udviklingen i deres område.

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vi bruger flere og flere penge på skønhed: Julie vil gerne være den bedste udgave af sig selv - kvinder står i kø for at få tid i hendes vippeklinik

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester har fået corona - går glip af første byrådsmøde

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ejendomsmægler flytter et skridt ned ad bakken: - Det er byens bedste beliggenhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa sagde farvel til en stor erhvervsmand

Ugeavisen Aabenraa

Uddrag fra Peder Meldgaards biografi: Ingen jammer fra min side. Kun tak.

Ugeavisen Aabenraa

Historisk interessante togskinner kan give problemer for kendt julehjerteby

Ugeavisen Aabenraa

Vi kan lære af Peder Meldgaards liv: Smid filtret væk og engagér dig i din by og dine medmennesker

Ugeavisen Aabenraa

Stor opbakning til byens butikker: Aabenraaerne har købt lokalt gavekort for tre millioner kroner

Ugeavisen Aabenraa

Lokal yin yoga-lærer udgiver digtsamlinger

Ugeavisen Aabenraa

Team Rynkeby lancerer deres egen øl: Skal give halvanden million kroner til Børnecancerfonden – på bare fire uger

Annonce