Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Peter Nielsens første sæson som cheftræner har været fuld af overraskelser

Det er kun halvandet år siden Peter Nielsen for første gang trak i trænertrøjen. Jobbet giver mange nye erfaringer - også i forhold til at træne kvinder efter mange år i herrehåndbold. Arkivfoto: André Thorup
Jobbet giver overraskelser hver dag, fortæller Peter Nielsen, som er i gang med at afslutte sin første sæson som cheftræner for SønderjyskE’s håndbolddamer.

AABENRAA: Siden han var en lille dreng, har Peter Nielsen elsket håndbold. Og det er en tilfreds mand, der nu er i gang med at afslutte sin første sæson som cheftræner for SønderjyskE Damehåndbold.

- Jeg er superstolt over, at jeg i en alder af 36 år kan leve professionelt af håndhold, siger den 36-årige træner og sportschef.

Med to kampe tilbage i sæsonen er holdet på tredjepladsen i 1. division og ligger til at få adgang til at spille kvalifikationskampe til ligaen mod nogle af de stærkeste hold.

- Det bliver en stor ting i resten af sæsonen. De kampe vil give os mere rutine i situationer, hvor vi er udfordret. Vi kan lære af sejrene, men vi lærer dobbelt så meget af nederlagene, siger Peter Nielsen.

Han er vokset op med håndbold i Fredericia, hvor han også afsluttede sin aktive karriere i sommeren 2019, efter han som bærende spiller var med til at bringe sit hold op i ligaen. Oprykningen for barndomsklubben betegner han som et perfekt punktum.

Da var han med sin familie flyttet tilbage til Fredericia-området efter syv år som professionel håndboldspiller i Polen og Tyskland og til sidst i Norge.

Annonce

Kvinder forbløffer

Det var Peter Nielsens første trænerjob, da han i oktober 2019 tiltrådte som assistenttræner for SønderjyskE’s håndboldkvinder, og blot fire måneder efter skrev han under på en toårig kontrakt som cheftræner, da Olivera Kecman trådte tilbage efter mange år som spydspids.

For snart et år siden blev Mikael Jensen tilknyttet SønderjyskE’s håndboldkvinder som Peter Nielsens assistenttræner. De to har fælles håndboldfortid i Fredericia, og cheftræneren er begejstret for makkerskabet.

- Vi er et godt team. Mikael har erfaring på nogle af de punkter, hvor jeg er ny i trænerrollen, siger Peter Nielsen.

Blandt andet er det nyt for ham at beskæftige sig med kvindelige spillere.

- Jeg får overraskelser hver dag, og jeg får brugt mine menneskelige egenskaber. Men jeg er også forbløffet over den måde, kvinderne møder kravene på. Hvis jeg siger, at de skal løbe 100 runder, løber de 100 runder - og ikke 87. På et mandehold ville vi nok forsøge at skære nogle hjørner, når træneren ikke kigger. Men vi skal arbejde med, at man skal lægge andre tanker fra sig. I hallen kaster man bolde og har et frirum. Det har jeg selv været god til, siger cheftræneren.

Annonce

Base i Børkop

Da Peter Nielsen med familie vendte hjem fra Norge, fandt den en byggegrund i Børkop, 20 km fra Fredericia. Selv om Peter Nielsen er tømrer, byggede han ikke selv huset. Det skulle bare gå hurtigt, siger cheftræneren, der er gift med Pernille. Parret har to børn, Vida på ti år og Viggo, som nu fylder fire år.

Pernille er ikke tosset med håndbold, ligesom Peter.

- Nej, hun er en hestepige. Men hun har taget aktivt del i min karriere og er flyttet med rundt i verden, siger cheftræneren, der selv er ”pissebange” for heste.

Datteren går til ridning og spiller fodbold. Og Peter presser ikke på for at få børnene ind i håndboldsporten.

- De skal gøre det, de er glade for, og det er ikke vigtigt, om de vinder guld eller sølv, siger faren.

Han har en drøm om igen at komme til udlandet – denne gang som træner.

- Men det skal være om en del år, når det passer med børnene. Nu har vi boet langt væk fra familien i mange år, så vi ved, hvad det betyder at være væk den nære familie, siger Peter Nielsen.

Annonce

Savner folk i hallen

Lige nu glæder Peter Nielsen sig til, at Arena Aabenraa efter coronanedlukningen igen kan fyldes med mennesker.

- Jeg savner at møde folk i hallen – både at folk kommer ind i hverdagene og snakker håndbold på mit kontor, og at hallen bliver fyldt med fans til kampene. Det har været et specielt år at være træner i, men vi er kommet godt igennem, siger Peter Nielsen.

Peter Nielsen

  • Var aktiv håndboldspiller indtil sommeren 2019. I mange år bærende spiller for Fredericia HK og spillede i 2007 tre landskampe.
  • Har desuden været professionel håndboldspiller i hos Wisla Plock i Polen, i Saarlouis Tyskland og i Runar Sandefjord i Norge.
  • Er tømrer og havde job som sådan indtil i sommer.
  • 36 år, bor i Børkop, ca. 20 km fra Fredericia. Er gift med Pernille, og de har datteren Vida på ti år og sønnen Viggo, der nu fylder fire år.


Jeg savner at møde folk i hallen – både at folk kommer ind i hverdagene og snakker håndbold på mit kontor, og at hallen bliver fyldt med fans til kampene. Det har været et specielt år at være træner i, men vi er kommet godt igennem.

Peter Nielsen, cheftræner og sportschef, SønderjyskE Damehåndbold


Her var Peter Nielsen i september i gang med sæsonpremieren i 1. division på hjemmebanen i Arena Aabenraa. Forberedelserne til den kommende sæson er så småt gået i gang. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce