Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Politikere siger nej tak: Ingen husbåde i Aabenraa

Det er Zunshine Living i Randers, der gerne vil levere husbåde i lystbådehavnen i Aabenraa. Foto: Zunshine Living.
Et enigt vækstudvalg anbefaler Kystdirektoratet at sige nej til seks husbåde i lystbådehavnen i Aabenraa. De kommer til at ligge for tæt på erhvervshavnen, mener politikerne.
Annonce

AABENRAA: - Hvis nu området lå på land, så ville vi heller ikke tillade, at der blev bygget parcelhuse lige her.

Sådan forklarer næstformanden i vækstudvalget for land og by, Erik Uldall Hansen (S), den anbefaling, som udvalget nu sender videre til Kystdirektoratet.

Vækstudvalget anbefaler, at Kystdirektoratet ikke giver tilladelse til seks husbåde ved den nordligste flydebro i Aabenraa Sejl Clubs havn.

Sejlklubben ville ellers meget gerne leje broen ud til husbåde, for medlemstallet er faldende, og klubben kunne godt bruge pengene.

- Hvis det er deres holdning, kan vi jo ikke gøre noget. Jeg synes ellers, der ville være win-win for byen, klubben og gæsterne, siger Jens Christian Clausen, der er formand for Aabenraa Sejl Club.

- Hvis det stod til mig, burde politikerne beslutte at flytte hele havnen ud til Enstedværket, så vi slap for den tunge trafik ind gennem byen, tilføjer han.

Annonce

Støv og støj

Det er netop erhvervshavnen, der er årsagen til, at politikerne i vækstudvalget ikke kan anbefale, at der placeres husbåde i lystbådehavnen.

- Beboerne i husbådene ville kunne kræve en regulering af havnens drift, hvis de bliver generet af støv eller støj, pointerer Philip Tietje (V), der er formand for vækstudvalget.

Kommunen har lavet støjmålinger og fundet ud af, at beboerne ville blive udsat for støj fra både trafikken på den nærliggende Kystvej og fra havneaktiviteterne på Sønderjyllandskajen.

Annonce

Ingen konkurs

Det er Randers-virksomheden Zunshine Living, der har planer om at etablere seks husbåde på lystbådehavnen i Aabenraa. Der er tale om husbåde i tre forskellige størrelser, og de ville betyde en fast lejeindtægt til Aabenraa Sejlklub.

- Husbåde har typisk en 30-årig lejekontrakt, og det ville være en god, fast indtægt, pointerer sejlklubbens formand, Jens Christian Clausen.

Han fortæller, at klubben allerede har lukket ned for nye investeringer og forsøger at holde igen med de løbende udgifter.

- Vi har haft en sommer, der ikke er gået, som den plejer. Der har ikke været så mange autocampere som tidligere år. Til gengæld har vi haft flere gæstebåde i havnen. Om det ene opvejer det andet, er ikke til at sige endnu, lyder det fra Jens Christian Clausen.

Han pointerer, at sejlklubben til trods for den stramme økonomi ikke er på vej mod en konkurs.


Husbåde har typisk en 30-årig lejekontrakt, og det ville være en god, fast indtægt.

Jens Christian Clausen, formand for Aabenraa Sejl Club.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce