Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Præster får nye opgaver og ny bolig

De tre præster Eva Wiwe Løbner, Kirsten Sønderby og Tine Baarts Andsager får alle nye arbejdsopgaver. to af dem får også ny bolig. Foto: Aabenraa Sogn.
Alle tre kirker i Aabenraa Sogn vil fremover have en fast fuldtids præst tilknyttet. Rokade blandt præsterne træder i kraft 1. februar.
Annonce

AABENRAA: Høje Kolstrup Kirke får nu en fast fuldtids-præst og skal ikke længere dele præst med de indlagte på sygehuset.

Det er et af resultaterne af en kommende rokade blandt tre af de seks præster, der er ansat ved Aabenraa Sogn.

- Rokaden er et resultat af en aftale mellem præsterne, provsten og biskoppen. Vi har ikke været indblandet som menighedsråd, andet end vi selvfølgelig har godkendt aftalen, siger den nye formand for menighedsrådet i Aabenraa Sogn, Petr Roust.

Rokaden indebærer nye arbejdsopgaver for Eva Wiwe Løbner, Kirsten Sønderby og Tine Baarts Andsager. To af præsterne - nemlig Eva Wiwe Løbner og Tine Baarts Andsager skal tilmed flytte til en anden præstegård.

Eva Wiwe Løbner, som i dag et tilknyttet Sankt Nicolai Kirke, bliver fra 1. februar fuldtids-præst ved Høje Kolstrup Kirke, og hun flytter derfor ind i præstegården ved siden af kirken på Høje Kolstrup.

Planen er, at hendes nuværende bolig, præstegården på Fladholm, herefter skal sælges.

Annonce

Ny præstegård

Tine Baarts Andsager, der i øjeblikket bor i præstegården på Høje Kolstrup og er præst ved sygehuset og ved Høje Kolstrup Kirke, skal flytte ind i en ny præstegård, som sognet køber i den nordlige del af Aabenraa.

Hun skal fremover være halvtids sygehuspræst og  og desuden været tilknyttet både Sankt Jørgens Kirke og Høje Kolstrup Kirke.

Kirsten Sønderby fortsætter som provst og skal derudover være tilknyttet Sankt Nicolai Kirke. Hidtil har hun været tilknyttet Sankt Jørgens Kirke udover arbejdet som provst.

De tre øvrige præster i Aabenraa Sogn fortsætter uændret: Jørgen Jørgensen  fortsætter som fuldtids-præst ved Sct. Nicolai Kirke, Thomas Nedegaard fortsætter ved Sankt Jørgens Kirke, og Anke Krauskopf fortsætter som præst for den tyske menighed.

- Det er bedst for præsternes arbejdsglæde og synlighed ved kirkerne i sognet, at de er fuldtids engagerede ved den kirke, hvor de er præster, og hvor de bor i præstegården, siger Kirsten Sønderby i forbindelse med rokaden.


Rokaden er et resultat af en aftale mellem præsterne, provsten og biskoppen.

Peter Roust, formand for menighedsrådet i Aabenraa Sogn.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce