Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Provst om genåbning af kirken: Jeg glæder mig helt vildt

Provst og sognepræst Kirsten Sønderby glæder sig til igen at kunne holde gudstjeneste foran sin menighed. Arkivfoto: Timo Battefeld
Retningslinjerne er endnu ikke på plads, men provsten i Aabenraa Provsti satser på, at der igen vil være normale gudstjenester Kristi Himmelfartsdag.
Annonce

Aabenraa: De sidste normale gudstjenester, der blev holdt i kirkerne i Aabenraa Kommune, fandt sted søndag den 8. marts. Kort efter lukkede Danmark ned på grund af coronakrisen, men nu er der håb forude.

I fase to af genåbningen af Danmark er det nemlig planen, at kirkerne skal kunne genåbne 18. maj, og lige nu er er kirker og trossamfund sammen med myndighederne i fuld gang med at kigge på, hvordan åbningen kan tilrettelægges sundhedsmæssigt forsvarligt.

Provst i Aabenraa Provsti og præst i Aabenraa Sogn, Kirsten Sønderby, tør dog godt allerede nu komme med et bud på, hvornår der igen vil blive holdt gudstjenester foran menighederne i Aabenraa Kommune.

- Vi håber at kunne afvikle gudstjenester igen Kristi Himmelfartsdag, som er torsdag den 21. maj, siger Kirsten Sønderby.

Hvordan gudstjenesterne skal gennemføres og med hvilke restriktioner, er dog stadig uvist.

- Vi forventer at modtage retningslinjer fra myndighederne sidst på ugen. Der kunne eksempelvis komme restriktioner mod at synge, siger Kirsten Sønderby.

Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang igen.

Kirsten Sønderby, provst og sognepræst

Annonce

Glæder sig helt vildt

Da coronakrisen lammede Danmark og dermed også kirkerne, valgte man i Aabenraa Sogn og andre sogne at udsætte konfirmationerne til juni måned, men der var også sogne som eksempelvis Felsted, der besluttede sig for at vente helt til august med at konfirmere børnene.

- Vi regner med at kunne gennemføre konfirmationer i juni måned i de sogne, hvor det er planlagt til at foregå i juni, siger Kirsten Sønderby.

I Aabenraa Sogn er de første konfirmationer planlagt til at finde sted lørdag den 13. juni, men i forbindelse med afviklingen af konfirmationerne afventer sognet også specifikke informationer omkring retningslinjerne.

Uanset hvad så glæder provsten og sognepræsten sig til mere normale tilstande, og hun nærmest tripper for igen at komme op på prædikestolen og stå ansigt til ansigt med sin menighed.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang igen, og det gælder for alle præster. Det er jeg helt overbevist om, siger Kirsten Sønderby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce