Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Rødekro får sin egen køreskole - igen

Jes Schütt (forrest) leder afdelingen af Mobergs Køreskole i Rødekro. Indehaverne af køreskolen Brian Iversen og Claus Damm Johansen kan træde til som back-up. foto: Jan Sternkopf
Mobergs Køreskole med base i Sønderborg, Broager og Gråsten åbner nu også en afdeling i Rødekro. Første hold starter undervisning den 29. januar, næste hold gør klar til 1. april. Jes Schütt, i fritiden Natteravn, bliver daglig leder.
Annonce

Rødekro: Lokalerne i den tidligere boghandel i Østergade i Rødekro har undergået en forvandling i de seneste uger - og fra 29. januar fyldes de med liv. Igen. Det vil sige - foreløbig kun den ene halvdel. For Rødekro får en ny køreskole, Mobergs Køreskole, og en del af den tidligere boghandel er nu indrettet til undervisningslokale.

- De første elever er tilmeldt holdet, og vi gør allerede klar til næste hold, der begynder 1. april, fortæller Jes Schütt.

Det bliver ham, der står for den daglige drift og undervisning. Skulle han dog være forhindret en dag, så har han kolleger, der kan tage over.

Mobergs Køreskole har nemlig sin oprindelse i Sønderborg, hvor den drives af de to indehavere Claus D. Johansen og Brian Iversen.

- Foreløbig tilbyder vi kørekort til kategori B, det vil sige personbil, samt trailer. Jeg underviser dog kun i personbiler. Skal man have trailer-kort, bliver det enten Brian (Iversen; red.) eller Claus (D. Johansen; red), der tager sig af den del. Kørekort til motorcykel forbliver indtil videre i Sønderborg, hvor der sådan set må undervises i alle kategorier. Desværre har vi ikke alle køretøjer til rådighed - for eksempel lastbiler, lyder det fra Claus D. Johansen.

Mobergs Køreskole har etableret sig i den tidligere boghandel i Rødekro. Oprindelig har virksomheden hjemme i Sønderborg med afdelinger i Broager og Gråsten. De tre kørelærere Claus D. Johansen, Jes Schütt og Brian Iversen dækker tilsammen alle kategorier af kørekort. Der er holdstart 29. januar og senere igen til begyndelsen af april. foto: Jan Sternkopf
Annonce

Langt omkring

Han har været langt omkring, inden han nu som kørelærer forbereder unge i at begå sig i trafikken bag et rat.

Med bopæl i bl. a. Padborg og Aabenraa har han arbejdet i forskellige brancher inden han i 2012 blev uddannet kørelærer.

- Jeg er oprindelig uddannet bygningssnedker, men har også arbejdet som låsesmed og sikringsrådgiver. Men efter et kunstigt knæ og en operation for diskosprolaps var det slut med håndværksarbejdet, så jeg blev omskolet til kørelærer, fortæller Jes Schütt, der om kort tid fylder 60 år.

Han har i en del år fungeret som Natteravn, gør det stadig og er hér kendt under navnet "Jes Kørelærer".

- Jeg startede op i Padborg, da byen endnu havde noget natteliv. Men det er slut nu. Siden har jeg fungeret som Natteravn både i Aabenraa, Sønderborg og Rødekro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce