Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ramte plet to gange: Nis-Edwin blev ny skyttekonge

Den nye skyttekonge Nis-Edwin List-Petersen var lige ved ikke at nå kongeskydningen, da han først landede med et fly natten til tirsdag. Foto: Mette Christine Schulz
Det blev den tidligere leder af det tyske bibliotek i Aabenraa, Nis-Edwin List-Petersen, som tirsdag aften vandt Aabenraa Skyttelaugs traditionelle kongeskydning. Kronprins blev Peder Meldgaard, som dermed tog sin første titel efter 45 år som medlem.
Annonce

Aabenraa: Han kom i sidste øjeblik, da medlemmerne af Aabenraa Skyttelaug af 1734 tirsdag begyndte den traditionsrige kongeskydning i den tidligere byrådssal.

Men den hektiske start på dagen betød ikke noget for Nis-Edwin List-Petersens formåen resten af dagen. Han ramte nemlig plet to gange og fik den højeste samlede score på 54 point ud af 60 mulige og blev dermed årets skyttekonge foran de 10 andre, som også ramte en 20'er.

- Jeg landede først natten til tirsdag, så jeg kom faktisk først ind i salen efter, at mit navn var blevet råbt op. Så jeg nåede det lige, smilte den nybagte skyttekonge efter sin udnævnelse.

Modsat nogle af de andre potentielle kandidater til kongetitlen i salen, tog Nis-Edwin List-Petersen ventetiden og spændingen inden kongeafsløringen med ophøjet ro.

- Jeg var helt afslappet. Der var jo 11 mulige kandidater, og jeg ville bare blive glad og stolt, hvis det var mig, der vandt. Jeg har altid synes, at det var en stor ære at være medlem, og det er også en stor ære at blive konge, sagde han.

Han havde advaret konen Brigitte Handler på en sms på forhånd og havde fået svaret "Kein Quatsch" tilbage. Det er nemlig ikke kun kongen, der kommer i centrum til festen om aftenen. Det gør den nye dronning også, eftersom hun bliver hyldet sammen med sin mand på scenen og senere skal åbne ballet.

Både Peder Meldgaard, til venstre, og Nis-Edwin List-Petersen var glade for at have ramt plet i Aabenraa Skyttelaugs traditionsrige kongeskydning. Foto: Mette Christine Schulz
Annonce

Meldgaard blev kronprins

Da laugets skaffere gik rundt i salen blandt de 11 kandidater til titlen for at øge spændingen om hvem, der ville blive årets konge, sad der én, som håbede, at det ville blive ham.

I 45 år har Peder Meldgaard været medlem af lauget, og ved kongeskydningen tirsdag var det første gang, at han havde chancen for at vinde den mest fornemme titel i lauget. Men han måtte nøjes med den næstmest fornemme - nemlig titlen som kronprins.

- Det kunne have været sjovt, men nu går jeg efter kongetitlen, når jeg har 50 års jubilæum, sagde han smilende.

Som kronprins får han ansvaret for at arrangere kojagten i august, hvor laugets medlemmer besøger en lokal virksomhed og hygger sig med frokost, mens kongen blandt andet næste år skal give morgenmad til en håndfuld skyttebrødre, når de henter ham på hans bopæl for at bringe ham til det tidligere rådhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce