Annonce
Ugeavisen Aabenraa

René starter kantine op fra bunden: Det er en kæmpe udfordring

René Hansen glæder sig til at arbejde videre med sundhedskonceptet hos SOSU Syd, som han ser et stort potentiale i. Foto: Claus Thorsted

SOSU Syd har overtaget driften af sin egen kantine og indført et nyt sundhedskoncept. Det skal føres ud i livet af 32-årige René Hansen fra Haderslev, som kommer fra en tilsvarende stilling hos VUC Syd.

Annonce

Aabenraa: Der er kommet andre boller på suppen, efter 32-årige René Hansen er blevet ansat som ny køkkenchef på SOSU Syd.

Sundhed er nemlig i høj grad kommet på menuen på skolen, og det bliver den unge køkkenchef, der skal føre det nye koncept ud i livet.

- Vi går efter at lave en sundere kantine med flere grøntsager og mindre kød, og så har vi fokus på, at vi bruger råvarer i sæson, og at vi laver alt maden selv. Det er et tiltag, skolen har taget for et års tid siden, hvor det skulle være en røgfri skole med mere fokus på motion og så selvfølgelig også kost. Det er der, jeg kommer ind i billedet, siger René Hansen.

Fra årsskiftet har skolen selv overtaget driften af kantinen. Tidligere blev den drevet i samarbejde med beskæftigelsesforvaltningen i Aabenraa Kommune. Derfor brugte René Hansen sine første uger som ny køkkenchef på at få alle de administrative ting på plads.

- Jeg fik eksempelvis den nye kantine registreret ved Fødevarestyrelsen, lavet aftaler med leverandørerne, og så fik jeg lavet en lidt smartere arbejdsgang, hvor det kører mere elektronisk og selvbetjent, siger René Hansen.

René Hansen


  • Er uddannet kok og har arbejdet i faget i 12 år. Før SOSU Syd arbejdede han i køkkenet hos VUC Syd i to et halvt år, en stor del af tiden som køkkenchef.
  • Han er gift med Louise, som han bor med i Haderslev sammen med deres tre drenge på to, fire og seks år.
René Hansen er ny køkkenchef på SOSU Syd. Foto: Claus Thorsted
Annonce

Kæmpe udfordring

Han kommer fra en lignende stilling hos VUC Syd i Haderslev.

- Men jeg har aldrig prøvet at starte noget op fra bunden på den her måde. Det har været en kæmpe udfordring, og det er det stadigvæk. Jeg har virkelig været nødt til at tænke mig godt om for at gøre det smartere, hurtigere og nemmere for mig selv. Så dukker der jo altid nogle små ting op, når først man begynder at arbejde i køkkenet, og det må vi så tilpasse undervejs. Det finder man først ud af, når man har fingrene i bolledejen, siger René Hansen.

Konceptet med sund kost tiltaler i høj grad den unge kok.

- Det er egentlig meget det samme koncept, som vi havde på VUC Syd, som var mit første job i en kantine. Det er en vanvittigt interessant måde at lave mad på, at man kan have så mange grøntsager i sin mad og så alligevel få det til at være så lækkert og velsmagende. Det er fascinerende både som fagmand og som privatperson, og jeg udvikler virkelig min kunnen og viden med det, siger René Hansen.

Annonce

Stort potentiale

Det er blot ham og en ernæringsassistent i køkkenet, men heldigvis er der også hjælp fra andre ansatte på skolen, så kantinen kan drives.

- Der skal jo både produceres mad, gøres kasse op, bestilles varer og gøres rent, så det er nødvendigt. Der har jeg heldigvis lidt forskellige folk, der kan hjælpe med forskellige ting, siger René Hansen.

Han regner med at skulle bespise alt mellem 100 og 350 elever og 85 ansatte på SOSU Syd.

- Så der er virkelig potentiale for at banke noget godt op her, siger René Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce