Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Revisor giver gode råd om din privatøkonomi

René Jørgensen er revisor hos Sønderjyllands Revision i Padborg. Læserne af Aabenraa Ugeavis vil kunne læse hans klumme om privatøkonomi. Foto: Claus Thorsted
Statsautoriseret revisor René Leif Jørgensen fra Sønderjyllands Revison skriver aktuelle klummer i Aabenraa Ugeavis for at forklare mekanikken i borgernes privatøkonomi.
Annonce

Padborg: Når man godt kan lide tal - og i øvrigt er god til tal, så er det ikke så mærkeligt, at man vælger en levevej, der har med tal at gøre. Det gjorde René Leif Jørgensen. Allerede i 7. klasse tog han derfor den beslutning, at han ville være revisor.

I dag, godt 30 år senere, er han både revisor - tilmed statsautoriseret og partner i Sønderjyllands Revison, hvor han leder afdelingen i Padborg. Og han er stadig vild med tal.

- Dengang i 7. klasse havde jeg ikke rigtig nogen forståelse for faget. Eller nogen konkret viden om, hvad det hele gik ud på. Det har jeg så fået nu. Men faget som sådan har da udviklet sig meget i de år, jeg har været med, fortæller René L. Jørgensen, der blev færdig med uddannelsen i 1998 og fik sin statsautorisation ti år senere i 2008.

Og jo - han har været med til at tælle tal sammen i kolonner på tværs og nedad.

- Én af mine første opgaver var faktisk at jeg fik udleveret 100 sider med en lagerliste, der skulle afstemmes. Så dér fik man lært sin lommeregner at kende, fortæller han.

René Leif Jørgensen er ny leverandør til Aabenraa Ugeavis, hvor han flere gange om året skriver om privatøkonomi i en klumme. I første artikel handler det om skat og borgernes årsopgørelse.

René Jørgensen er revisor hos Sønderjyllands Revision i Padborg. Han er god til tal - og han interesserer sig for tal. I sin klumme vil han beskrive de mekanismer, der styrer borgernes privatøkonomi. Foto: Claus Thorsted
Annonce

Forståelse for pengesager

- Skattestyrelsen har nu åbnet for din årsopgørelse, så du kan se, om du skal have penge tilbage i skat, eller skal betale efter. Selvom årsopgørelsen for mange dannes automatisk, er det stadig en god idé at gennemgå den – også for at sikre, at du får de fradrag, du er berettiget til, lyder det fra revisoren. Han vil gerne bidrage til at folk får mere forståelse for deres pengesager.

- Hvis man kan være med til at løse problemer - det gør, at man går glad på arbejde, siger René Leif Jørgensen.

Alle borgere, der har en indkomst, betaler skat af disse penge.

- Alle synes vel, at det er træls at skulle betale restskat, hvis vi egentlig bare har glemt et fradrag. Jeg vil gerne vise, hvad det er, der påvirker det tal, der så ender med at stå på bundlinjen. At vise mekanikken i det. Derfor er det vigtig, at man lige giver sig tid til at kigge på sit forskudsskema, sin selvangivelse og - som nu i dette tilfælde - årsopgørelsen, forklarer René Leif Jørgensen.

Oprindelig er den 43-årige fra Grindsted, men han krydsede grænsen til Sønderjylland, da han i 1995 begyndte som revisor-elev hos det daværende Ernst & Young i Sønderborg. Det blev overtaget af virksomheden PWC (Price, Waterhouse & Cooper's; red.), der senere fik Sønderjyllands Revision som ejer.

Hér blev René Leif Jørgensen partner i 2012.

Annonce

Tæt på beslutningerne

Sønderjyllands Revision betegner han som én af branchens væsentlige virksomheder i landsdelen.

- Størrelsesmæssigt ligger vi mellem de helt store og så de registrerede revisorer. Fordelen ved at være blandt de større er vi kan trække på kompetencerne efter behov. Vi vil være os selv, og vi vil ikke være større end at vi også kan træffe beslutningerne selv, påpeger René Leif Jørgensen, der betegner sig selv som konkurrencemenneske, når det gælder hans store fritids-interesse.

Revisoren sætter nemlig gerne det lange ben foran i de efterhånden mange løb, han har deltaget i, omend løberiet lige nu er sat på pause efter en skade.

- Jeg kan lide at være aktiv og dyrke motion såsom at cykle og løbe. Det bliver ikke til så meget, som jeg gerne ville, men jeg har da gennemført et par halv-maraton - både i Berlin og Hamburg. Jeg konkurrerer gerne med mig selv, så betyder det mindre, hvilket arrangement, jeg deltager i.

Statsautoriseret revisor René Jørgensen skriver om privatøkonomi. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce