Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ringriderforening vender underskud til overskud: Ikke godt nok, mener formand

I Gerth Petersens første år som formand for Amtsringriderforeningen Aabenraa fik han vendt et underskud til et overskud. Alligevel er han ikke tilfreds, da overskuddet burde have været større. Arkivfoto: Claus Thorsted
Lidt over 102.000 kroner giver sidste sommers fest Amtsringriderforeningen Aabenraa i overskud. Det er ikke nok, mener formand Gerth Petersen
Annonce

Aabenraa: Sidste sommers ringriderfest var en fest, hvor nogle af traditionerne blev skåret væk for at skabe balance i regnskabet efter et underskud på 185.000 kroner i 2017.

Det viser sig nu at være en fornuftig beslutning af komitéen bag festen, for regnskabet for festen i 2018 viser, at det lykkedes igen at skabe et overskud. Denne gang på lidt over 102.000 kroner. Alligevel er formand Gerth Petersen ikke tilfreds.

- Det er positivt, men det er langt fra godt nok. Alt spillede max for os i sommer. Vi havde kanonvejr og ingen udgifter til flis, og vi havde en ekstra indtægt på Danmarks VM-kampe, som blev vist på storskærm. Derfor burde overskuddet have været på 250.000 kroner. Det viser også, at hvis vi ikke havde skåret tattoo og fyrværkeri væk, så havde det været et katastroferegnskab, mener Gerth Petersen.

Én af grundene til, at overskuddet ikke er blevet, som formanden håbede på, er at barsalget til de to koncertaftener fredag og lørdag aften ikke levede op til forventningerne.

- Folk brugte ikke de penge i baren, som vi troede, de ville bruge. Det viser bare, at de to aftener er vigtige for vores økonomi, og derfor bruger vi også i år flere penge på at få større og bedre navne til at komme og spille de aftener. Pengene kommer fra den entré på pladsen, som vi er nødsaget til at indføre i år, da vi ellers ikke har nogen penge til udvide ringriderfesten med, forklarer formanden.

Regnskabet

  • Regnskabet for ringriderfesten 2018 viser et overskud på 102.654 kroner mod et underskud på 185.386 kroner i 2017.
  • Ringriderkomitéen valgte sidste år at skære udgifterne til festen ved blandt andet at sløjfe tattoo og fyrværkeri. Udgifterne i regnskabet er også faldet med omkring 560.000 kroner.
  • Omsætningen faldt til gengæld også med 272.392 kroner, da der f.eks. ingen indtægter var fra tattoo.
  • Udgifter til pladsen er også steget, hvor blandt udgifterne til brand- og samaritervagt er steget med over 48.000 kroner.
  • Til sommer indfører ringriderkomitéen entré på pladsen.
  • Det vil fremover koste 50 kroner at købe en partoutbillet til fredag, lørdag og søndag. Mandag er entréen gratis. En dagsbillet vil koste 30 kroner.
  • Børn under 4 år er gratis, mens børn mellem 5 og 12 år koster 10 kroner.
Annonce

Egenkapitalen skal være større

Én anden ting, som entréen også skal være med til, er at sikre foreningens egenkapital. Lige nu er den på lidt over 911.000 kroner, og det er ikke nok.

- Det skal være sådan, at hvis du er uheldig et år, og du har det hele bestilt af musik, telte osv, og så kommer der mund- og klovsyge eller noget andet, så skal du kunne betale alle dine udgifter fra det indestående på kontoen, og det kniber nu. Der skal ligge omkring 1,5 million kroner, og derfor skal vi også have opbygget mere egenkapital, for vi har som et bestyrelse et ansvar, at hvis det går galt, så hæfter vi økonomisk også, forklarer Gerth Petersen.

Årets ringriderfest i Aabenraa finder sted fra den 5. til den 8. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce