Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Rosa får hele verden til at bevæge sig med sin 2020-udfordring

Rosa Jensen Petersen er en aktiv dame, som gerne vil inspirere og motivere andre til at bevæge sig. Hendes seneste idé er en 2020-udfordring, og den har 2240 fra hele verden indtil videre taget imod. Privatfoto
Rosa Jensen Petersen er en aktiv dame, som gerne vil inspirere og motivere andre til at bevæge sig. Indtil nu har hun gjort det i Hellevad og ved online-forløb, men i år får hun folk fra hele verden i gang med sin 2020-udfordring,
Annonce

Hellevad: At bevæge sig er godt for både krop og sjæl.

Det ved Rosa Jensen Petersen fra Hellevad alt om. For syv år siden var hun inaktiv, fordi al hendes tid gik med at være mor og selvstændig med hus, hund og alt det, der fører med. Et billede af hende i størrelse 42-44 fik hende til at ændre sit liv, og i dag kan hun ikke undvære daglig bevægelse og leve sundt, og hun vil gerne have andre med på vognen.

Derfor har hun lavet en dansk udgave af løbet "we challenge the year". Et løb, hvor man enten går eller cykler 2020 kilometer eller en halv distance på 1010 kilometer i løbet af 2020, og det har fået folk fra hele verden til at tilmelde sig.

- Mange løber kun, når de skal træne op til et løb, men jeg vil gerne lokke dem til at løbe hele året rundt. Derfor synes jeg, dette koncept er godt, da man her bliver motiveret til at få motion hele året rundt. Det er ikke en konkurrence. Medaljen skal ses som noget, man kan bruge som motivation hele året, forklarer hun om baggrunden for den specielle udfordring.

2200 har tilmeldt sig udfordringen, og de kommer fra Danmark, Færøerne, Sverige, Norge, Tyskland og en enkelt helt fra New Zealand. Dermed er Rosas idé blevet meget større end hun selv forventede.

- Jeg ledte efter en dansk udgave af løbet, men det kunne jeg ikke finde, og så fik jeg lidt for sjov en medalje tegnet, fordi det er i sig selv er unikt med det fine runde tal 2020. Det oplever man måske kun en gang. Medaljen blev så fed, at jeg ikke kunne lade være med at bestille 200 styk, men det viste sig jo slet ikke at være nok, smiler Rosa, som ved deltager nummer 1000 åbnede en flaske champagne, fordi det var et stort tal for hende.

Blå bog

  • Rosa Jensen Petersen er 38 år, gift og har to børn. Familien bor i Hellevad.
  • Hun er uddannet kostvejleder og slankekonsulent. Konsulent i procesernæring og ernæringsspeciale i børn og overvægt.
  • Hun har selv været på en livsstilsrejse fra 2011-2014, hvor hun begyndte med hver dag at få en halv eller en hel times Rosa-tid. Her gik hun en tur eller trænede derhjemme og så lovede hun sig selv at spise grønsager til alle måltider.
  • To år efter havde hun tabt 25 kilo og var gået tre til fire størrelser ned i tøj.
  • I dag har hun sin egen virksomhed Styrk dit liv med Rosa, hvor hun blandt andet giver kostvejledning og laver online-forløb.
  • Hun træner selv flere gange om ugen, og det sker for det meste i naturen, da hun her finder ro i den friske luft.
  • Hun er også kendt for Rosas naturløb, som hun arrangerer hvert år.
  • Nu har hun lavet 2020-udfordringen sammen med Rico Eiersted fra Nordjylland, som står bag løbet Coast2Coast.
  • 2020 er en udfordring, som skal motivere deltagerne til at bevæge sig hele året. Det er muligt at deltage i udfordringen i forskellige kategorier: 2020 km løb, gå eller rul i 2020 samt en halv distance på 1010 km løb gå eller rul. Vil man hellere cykle kan man vælge 2020 km cykel i 2020 eller 2x2020 km cykel i 2020.
  • Det er stadig muligt at tilmelde sig, og Endomondo samler op på de aktiviteter man har haft fra 1. januar.
Annonce

Håber på ti års jubilæum

- Det overrasker mig helt vildt, at så mange har tilmeldt sig. Det er så fedt, og jeg bliver helt høj af den energi. Vi har lukkede Facebook-grupper, hvor der bliver delt alt muligt, og det er et stort dejlig fællesskab, og jeg får så positive tilbagemeldinger, fortæller hun.

Rosa Jensen Petersen erkender også, at det er ikke er noget, hun bliver rig af at arrangere, men det er heller ikke derfor, hun gør det.

- Det største guldæg for mig er at inspirere andre til at være sunde. Glæden ved at være en del af det fællesskab og være frontløber. Det er ligesom, når jeg arrangerer mit naturløb - det er super sjovt og meget berigende, fortæller hun.

Derfor er hun heller ikke i tvivl om, at det ikke er sidste gang, at hun og samarbejdspartneren Rico Eiersted, der er arrangør af Coast2Coast, arrangerer dette løb.

- Der kommer også et 2021-løb. Vi går efter at kunne fejre ti års jubilæum i 2030 med dette løb, fortæller hun.

Annonce

Træner folk online

Rosa Jensen Petersen har selv de seneste år gennemgået en stor udvikling med både bevægelse og kost, og den viden har hun indtil nu delt ud af med online-forløb, fællestræning, kostvejledning med mere. Men nu dropper hun at lave fællestræning, da hun gerne vil bruge sin tid der, hvor der er mest efterspørgsel.

- Jeg startede selv med at træne derhjemme med to børn på tre og fem år, og derfor laver jeg online-forløb, hvor jeg viser folk øvelser, som de kan træne derhjemme, for det kan være svært for mange at komme i fitnesscenter. Jeg har også taget kostvejlederuddannelse og praktiserer fra jord til bord, for jeg vokset op i en landmandsfamilie, så jeg er vant til at være meget selvforsynende, fortæller hun.

I dag har hun travlt med sin virksomhed "Styrk dit liv med Rosa", hvor hun guider folk til en sundere livsstil. Hun arrangerer også hvert år et naturløb, da hun selv dyrker crossfit i naturen og finder ro her, og nu er der også blevet plads til 2020-udfordringen.

Alle, der er tilmeldte 2020-udfordringen, får sådan en medalje, som de kan bruge som motivation til at komme ud og bevæge sig. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce