Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Så du det bag Frank Jensen? Derfor hænger Aabenraas byvåben på Københavns Rådhus

Da nu tidligere overborgmester Frank Jensen (S) udtalte sig til pressen efter krisemødet på Københavns Rådhus søndag den 18. oktober skete det foran Aabenraas byvåben. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce

Aabenraa: Hvorfor hænger Aabenraas byvåben med de tre makreller på Københavns Rådhus?

Det har skabt en undren hos nogle aabenraaere, har man kunnet læse på de sociale medier. Her er spørgsmålet dukket op i gruppen "Spørg Løs Aabenraa", hvor lokale kan stille spørgsmål om stort og småt og håbe, at andre medlemmer har svaret.

Spørgsmålet om byvåbnet på Københavns Rådhus dukkede op i den forgangne weekend, da det var netop foran de tre makreller, at nu tidligere overborgmester Frank Jensen (S) valgte at holde sine pressemøder i forbindelse med de krænkelsessager, som i sidste ende fik ham til helt at forlade dansk politik.

Et medlem af Facebook-gruppen fandt svaret på spørgsmålet på Københavns Rådhus' hjemmeside, hvor der står, at alle købsstæders byvåben hænger i festsalen i alfabetisk orden. De blev givet til rådhuset i anledning af indvielsen i 1905.

Her står der også, at ikke alle "var med" på idéen, hvilket betød, at København selv måtte lave de sidste våbenskjolde. Den alfabetiske række ophører i mørket under balkonerne, hvor man finder de "skyldige" herunder en by som Tårnby på Amager.

De sønderjyske købstæder var ikke med i 1905, da de på det tidspunkt var tyske. Efter Genforeningen blev disse fire byvåben ophængt på de to endevægge i salen på hver side af døren og fik således en fremtrædende plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Den sønderjyske Almanak er på gaden

Annonce