Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Sådan overlever du endnu en nedlukket påske

Så skal vi til det igen: En ferie med nedlukning, håndsprit og afstand. Læs her, hvordan du kommer igennem påsken i god behold. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Aabenraa: Lad os nu bare lægge svesken på disken: Vi har set ret meget til dem, vi deler husstand med siden marts sidste år. Corona har holdt os hjemme i store dele af året, og mulighederne for at komme væk fra hjemmekontoret har været få.

Nu kommer så endnu en påske uden mulighed for at kunne puste ud på den lokale bodega efter flere dage i familiens skød. Man kan heller ikke aflaste sig selv ved at tage ungerne med i biografmørket og "få fri" i den tid, det tager Disney at få det hele til at ende lykkeligt på skærmen. Nogle får måske lyst til at knappe en påskebryg op allerede nu ved de tanker. Men fat mod!

Din ugeavis forsøger at gøre påskeferien i lockdown lidt lettere med gode råd til stimulering af børnene, en mulighed for at gøre påsken religiøs, selvom I ikke kan komme i kirke, og du får opskrifter på påskeinspirerede drinks.

Så er der lidt at glæde sig til, enten ved den fysiske eller den virtuelle påskefrokost - eller til hvis det hele bliver for meget.

Og så har vi scannet lokalområdet for de aktiviteter, der stadig finder sted på trods af corona, afstand og håndsprit. God påske - med håbet om, at det bliver den sidste, vi behøver at tilbringe på afstand.

Aktiviteter i påsken

Eventyrlig påskelørdag

3. april klokken 10-16: Se gågadens flotte udsmykning. Lær mere om, hvorfor vi fejrer påsken. Deltag i Eventyrjagt. Mød Den Grimme Ælling og Den Stygge Ulv. Blæserbanden underholder med dejlig musik.

Eventyrjagt i gågaden

Hent gratis skattekort hos Fahrendorff Optik i Rådhusgade og find 12 poster i butiksvinduerne, gæt eventyrene og vind gevinster.

Børnebillet til lækkerier

Køb en børnebillet til 50 kroner hos Fahrendorff Optik i Rådhusgade og få kupon til lækkerier fra Butler, Capau, Oles Chokolade, Føtex og Have a Coffee.

Påskekonkurrence i kirken

Sct. Nicolai Kirke har lavet et specielt påskeløb til børn inde i kirken. Her skal de finde 11 bogstaver og sætte dem sammen til et ord. Der bliver trukket lod om et påskeæg fra Ole's Chokolade blandt deltagerne. Kirken har åbent hver dag fra klokken 10-16, og konkurrencen løber frem til den 29. marts.

Rundvisning på Kalvø Værft

Der er offentlig rundvisning på Kalvø værft den 27. og 28. marts samt den 1. og 3. april. Alle dage kl 14. Varighed 1-1,5 time. Gratis adgang. Husk mundbind. Kalvø Værft er så vidt vides det eneste 1800 tals værft, hvor bygninger og omgivelser stort set er, som de var, da værftet var i drift. "Herrehuset" var værftsejeren, Jørgen Bruhns bolig. Med udgangspunkt i denne bygning, vil en af museets guider tage dig med rundt på det, dengang, endog meget store værft. Guiden vil fortælle om Herrehusets indretning, dets herskab og tjenestefolk.

Æggejagt i skoven

Påskeharen har sammen med sine fuglevenner været på spil, og har pyntet skoven med flotte æg og gemt en skat med lækkerier til børnene. Besøg Kelstrup Naturskole fra den 22. marts kl. 13 til og med den 11. april og se om I kan finde alle æggene og dermed koden til påskeharens skattekiste. Husk at hente opgavebeskrivelsen på naturskolen. inden I går ud på den store æggejagt. Den store æggejagt er gratis og er både kørestols- og barnevognsvenlig. Kelstrup Naturskole ligger på Stokkebrovej 1B, 6340 Kruså.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce