Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Sønderjyderne er glade for nytårsknald

En gennemsnitlig dansk husstand forventer at bruge ca. 170 kr. på fyrværkeri til nytår. Foto: Martin Ravn
Danskere forventes at bruge 13% mere på fyrværkeri i år. Det viser en ny prognose om fyrværkerisalget fra Dansk Erhverv. Fyrværkerisalget forventes at ligge lidt under en halv milliard. I Sydjylland bruger man flere penge end landsgennemsnittet.
Annonce

En ny prognose fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv viser, at 27 pct. af danske husstande forventer at fejre det nye år med krudt og fyrværkeri. Samlet set forventer danskerne at bruge ca. 450 mio. på fyrværkeri. Det er en stigning på 13 pct. siden sammenlignet med sidste år. Coronasituationen gør dog prognosen særdeles usikker.

- Det er svært at forudsige adfærd i disse corona-tider, men vi ser, at danskerne forventer at slutte året af med et brag – endda større end sidste år, idet fyrværkerisalget forventes at stige med 13%. En af årsagerne kan være udbetalingen af de indefrosne feriepenge, siger Frederik Bergenfelt Friis, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Annonce

Færre køber mere

En gennemsnitlig dansk husstand forventer at bruge ca. 170 kr. på fyrværkeri til nytår. Landsdelen med det største forbrug pr. husstand er Sjælland (uden for Storkøbenhavn), Lolland og Falster, hvor hver husstand i gennemsnit forventer at bruge 230 kr. på fyrværkeri. Til sammenligning forventer borgerne i Sydjylland at bruge 190 kroner i snit på fyrværkeri.

- Tendensen er at andelen af danskerne, som vil købe fyrværkeri, er uændret siden sidste år, men dem, der forventer at købe fyrværkeri, forventer altså at løfte forbruget markant. Det er især danskere i alderen 40-49 år er den gruppe, som vil bruge penge med gennemsnitligt 330 kr. på fyrværkeri, siger Frederik Bergenfelt Friis, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce