Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Sønderjyllandshallen: - Vi vil vente og åbne med et brag

Peter Autzen har brugt meget tid på at flytte arrangementer fra foråret til efteråret, hvor der nu er dobbelt så mange arrangementer som normalt. Han glæder sig til den 1. september, hvor Musik- og Teaterhuset Sønderjyllandshallen står til at få lov til at genåbne. Arkivfoto
Direktør for Musik- og Teaterhuset, Peter Autzen, venter ligesom alle andre på klare retningslinjer. Han vil ikke åbne med de gældende restriktioner, men hellere vente til september, hvor forsamlingsforbuddet på 500 udløber.
Annonce

Aabenraa: 1. september.

Det er den dato, hvor direktør for Musik- og Teaterhuset, Peter Autzen, forventer, at han igen kan slå dørene op og byde gæster velkommen. Han tror ikke på, det bliver før, da næsten alle arrangementer er aflyst til og med udgangen af august, og han har heller ikke lyst til at åbne med de restriktioner om en meters afstand og fire kvadratmeter pr. gæst uden for salen, der gælder lige nu.

- Så skulle jeg til at tælle gangarealet op og ville formentlig ende på at kunne have mellem 200 og 250 gæster inde. Vi vil åbne med et brag og venter på, at forsamlingsforbuddet hæves til 1000, og det passer med, at vi har to shows med Ørkenens Sønner den 1. og 2. september. Det bliver en repremiere, for deres show har også ligget stille i et halvt år, så det bliver snart ligesom juleaften, når de kommer, siger Peter Autzen.

Han venter ligesom mange andre på klare retningslinjer fra myndighederne.

- Et sted som vores, der både er teater og et spillested, er i en gråzone, og vi ville gerne have vores egen kasse hos myndighederne og vores egne retningslinjer. Det arbejder vores branchedirektør også for, at vi får, siger Peter Autzen.

Annonce

Kan se lys for enden af tunnelen

Lige nu sidder han alene i det store kulturhus, for alle andre ansatte er sendt hjem med lønkompensation. De kommer tidligst tilbage den 8. juni alt efter de udmeldinger, som statsminister Mette Frederiksen kommer med inden.

- Det er et spøgelseshus at sidde i. Jeg har lige tændt springvandet udenfor for at få lidt liv. Vi sælger ingen billetter lige nu. Kun cirka 10 procent af, hvad vi plejer på dette tidspunkt, for folk er jo afventende. Men vi skal nok klare den, så længe vi får økonomisk hjælp, og så længe vi kan se lys for enden af tunnelen, så må vi gå ind i det med oprejst pande, fortæller direktøren.

Peter Autzen forventer, at det vil tage en uge at starte Musik- og Teaterhuset Sønderjyllandshallen op igen efter nedlukningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce