Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Sønderjysk efterskole har store planer for fremtiden

I 2017 fik Aabæk Efterskole et nyt fitnesscenter. Nu har skolen nye byggeplaner. Arkivfoto: Claus Thorsted
Aabæk Efterskole i Aabenraa ønsker både at renovere og bygge nyt. Politikerne er med på idéen.
Annonce

Aabenraa: For et par år siden kunne Aabæk Efterskole indvie et nyt fitnesscenter, og nu har special-efterskolen, der ligger i naturskønne omgivelser i den nordøstlige del af Aabenraa, igen gang i nye byggeprojekter.

- Det er en langsigtet plan, men vores største prioritet er en renovering eller ombygning af hovedbygningen, siger Thomas Frickmann, der er forstander på Aabæk Efterskole.

Her stopper drømmene dog ikke. Efterskolen har også planer om to nybygninger.

- Vi ønsker at etablere et nyt værksted, og vi vil også gerne bygge en ridehal. Det ligger dog lidt længere ude i fremtiden, men det er godt at være på forkant, siger Thomas Frickmann.

Projekterne er nemlig ikke i overensstemmelse med kommuneplanen og kan ikke indeholdes i den gældende lokalplan. Derfor har efterskolen også henvendt sig til Aabenraa Kommune i håb om, at politikerne er positive over for, at der bliver ændret i lokalplanen.

Det er en langsigtet plan, men vores største prioritet er en renovering eller ombygning af hovedbygningen.

Thomas Frickmann, forstander på Aabæk Efterskole

Annonce

En god plan

Henvendelsen fra Aabæk Efterskole er netop blevet behandlet i vækstudvalget for land og by i Aabenraa Kommune, og her er der grønt lys til planen.

- Aabæk Efterskole ønsker at fremtidssikre, og et enigt udvalg har sagt god for planen og sendt den videre til byrådet. Når den er godkendt i byrådet, vil den så komme i høring, siger Philip Tietje (V), der er formand for vækstudvalget for land og by.

Når Aabæk Efterskole ønsker både at renovere eller ombygge samt bygge helt nyt, er det for at kunne fremstå som en attraktiv skole.

- Der er konkurrence om eleverne, så det er nødvendigt at kunne tilbyde nogle gode faciliteter. Det gælder også i forhold til lærerne, siger Thomas Frickmann.

Efterskolens planer er naturligvis ikke gratis, men forstanderen har lavet en økonomisk model, der skal være med til at få projekterne ført ud i livet.

- Til renoveringen eller ombygningen af hovedbygningen har vi selv sparet 20 procent op. Yderligere 20 procent kan vi låne, mens de sidste 60 procent skal finansieres af fondsmidler. Værkstedet og ridehallen vil vi selv finansiere, siger Thomas Frickmann.

Aabæk Efterskole

Aabæk Efterskole ligger nordøst for Aabenraa på Løjt Land.

Skolen blev startet i 1970 og er Danmarks ældste praktiske efterskole.

Efterskolen er baseret på en række værksteder målrettet unge mellem 14 og 18 år, der ikke er særlig stærke i de boglige fag.

Skolen har 88 elever og 30 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce