Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Sønderjyske gospelkor opfører julemusical for 7.000 børn

Det er ikke kun på scenen, men også blandt publikum, der sker noget, når børne- og ungdomskorene fra Gospelfamily optræder. PR-foto
Børne- og ungdomskorene Gospelteens og Gospelroots bruger december på at rejse rundt med musicalen "Kongesøn". Konceptet med at give skolekoncerter, hvor eleverne kan synge og danse med på nogle af numrene, er blevet populært.
Annonce

Aabenraa: Sangerne i korforeningen Gospelfamily får en travl december.

De to børne- og ungdomskor Gospelteens og Gospelroots er allerede booket til op mod tyve koncerter for i alt 7.000 skoleelever.

Det er konceptet med at tilbyde en julegospelmusical, som andre børn og unge på skolerne kan synge og danse med på, der er på ti år blevet så populært, fortæller korleder og komponist Torben S. Callesen i en pressemeddelelse.

- Første gang, vi inviterede skolerne til koncert, var til julekoncerten 'Et barn er født' i 2009 i Sønderjyllandshallen. Aabenraa Kommune stillede salen til rådighed, og til gengæld optrådte vores børnekor GospelRoots gratis.

Jeg sendte invitationen ud til de største skoler, jeg lige havde kendskab til, og få uger senere var både koncerten kl. 9 og kl. 11 fuldstændig booket med 1800 elever. Og feedbacken bagefter var fuldstændigt overvældende, siger Torben Callesen.

Nu 10 år senere inviterer korforeningen stadig Aabenraa Kommunes elever til gratis skolekoncert - og årets julegospelmusical bliver opført af Gospelteens og Gospelroots.

"Kongesøn" er skrevet af korenes leder Torben S. Callesen.

Kort om Gospelfamily

Korforeningen blev grundlagt 2007.

Siden 2009 har foreningen opsat fem julegospelmusicals: 'Et barn er født', 'Stjernen over Betlehem', 'Håbet er blevet tændt', 'Min himmelske jul' og 'Kongesøn'.

Gospelroots og Gospelreens har hver 45 kormedlemmer.

Der er i alt 40 frivillige i Aabenraa Gospelfamily.

Aabenraa Gospelfamily har omkring 200 medlemmer.

Alle foreningens gospelmusicals er på dansk. /exp

Annonce

Der er stadig billetter

Konceptet går i al sin enkelthed ud på at komponere en julegospelmusical over juleevangeliet med danske tekster, vise fællessange på skærm til koncerterne, så alle kan synge med, lave danse, som publikum kan danse med på, og tilbyde undervisningsmateriale, så lærerne kan forberede eleverne på koncerten.

Koncerterne er korenes gave til skolerne. Foreningen optræder gratis, men får udgifterne til transport dækket.

Man kan blandt andet opleve musicalen i Sønderjyllandshallen 15.-17. december.

Alle spilletider findes på foreningens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce