Annonce
Ugeavisen Aabenraa

SønderjyskEs Vinderslev har fuld fokus på fodbolden, men  finder også tid til praktikken i Sydbank

Man ser mest til Rasmus Vinderslev, når han er på grønsværen iklædt SønderjyskEs lyseblå farve. Et par dage i ugen er han også at finde i Sydbank i Storegade, hvor han er i praktik som finansøkonom - altså når det passer ind med træningsdage og kampe. For fodbolden har førsteprioritet hos midtbanespilleren.Foto: Stine Hygum
Den 24-årige Rasmus Vinderslev er mest kendt fra SønderjyskEs midtbane. Ved siden af jobbet som professionel fodboldspiller har han i de seneste år læst til finansøkonom online. Nu er han nået til praktikken - som han har fået mulighed for at tage i Sydbank i Haderslev.

Haderslev: - Fodbolden er det vigtigste, slår SønderjyskEs Rasmus Vinderslev fast.

Denne eftermiddag har han skiftet træningstøjet ud med det civile tøj, som han har på, når han er i praktik i Sydbank.

Midtbanespilleren har i de seneste par år læst til finansøkonom online - og nu er han nået til den del af uddannelsen, hvor han skal være i praktik.

Annonce

Normalt er finansøkonomer i praktik i tre måneder, men Rasmus Vinderslev har lavet en særlig aftale med Sydbank i Haderslev, hvor han har fået forlænget sin praktik til det dobbelte, så han har tid til det, som er det vigtigste - og som forhåbentlig bliver ved med at være det vigtigste i mange år endnu - fodbolden.

- Det er min førsteprioritet - og det er også aftalen med Sydbank, siger Rasmus Vinderslev.

Udover at han har fået lov til at være i praktik i banken i seks måneder i stedet for tre, så har han også fået en del merit, hvilket betyder, at han kan kombinere et liv som professionel fodboldspiller med at få praktikken i hus.

- Jeg er her et par dage i ugen efter træning, når det giver mening, og når vi har fridage, men jeg er her for eksempel ikke dagen før en kamp. Der er det vigtigste, at jeg får hvilet og er klar til kamp, siger Rasmus Vinderslev.

Han har fået hjælp af klubben til at finde en praktikplads, som kunne være med på aftalen om, at fodbold er det vigtigste og at arbejdet i banken bliver tilrettelagt, så det passer ind med kampprogrammet.

- Jeg fik hjælp af klubben og Klaus Rasmussen - og så kom jeg til et møde med Helle, der var filialchef her inden Mikkel (Kjærbye Larsen, red.) - og så fandt vi en god løsning, siger Rasmus Vinderslev.

Sydbank er en af SønderjyskEs sponsorer:

- Jeg er meget taknemmelig for, at de kunne hjælpe, siger midtbanespilleren.

Uddannelse

Det er Spillerforeningen, der har været med til at sætte fokus på uddannelse for fodboldspillere og som også arrangerer uddannelsesdage, hvor spillerne bliver præsenteret for nogle af de uddannelser, som de har mulighed for at tage samtidig med, at de spiller fodbold.

- De har fokus på, at alle skal tage en uddannelse, siger Rasmus Vinderslev.

- Jeg har taget den her uddannelse uden at møde en eneste af mine lærere eller medstuderende, siger han.

Det hele, inklusiv eksamen, er foregået online.

- Ellers havde det slet ikke kunnet lade sig gøre, konstaterer Rasmus Vinderslev.

Rasmus Vinderslev

Er med egne ord "en rigtig Haderslev-dreng". Stammer fra Haderslev og startede med at spille fodbold i Haderslev FK, da han var seks år gammel.

Har tidligere været udlejet til Vendsyssel, men har ellers spillet for SønderjyskE, hvor han har kontrakt med til 2023.

Har fået forlænget sin finansøkonom-praktik fra tre til seks måneder i Sydbank i Haderslev, så han kan kombinere det med en tilværelse som professionel fodboldspiller.

 

Når der har været forelæsninger, så er de blevet optaget - og så har de studerende haft mulighed for at se den, når det har passet ind i deres øvrige program.

- Så har jeg kunnet se den om aftenen, hvis det var det, der passede ind, siger Rasmus Vinderslev.

Annonce

Glad for banken

Rasmus Vinderslev er bare 24 år - og har derfor mange år tilbage som midtbanespiller.

Han er glad for, at han til sommer er færdig med uddannelsen som finansøkonom - og ikke mindst, at han har kunnet gennemføre en uddannelse samtidig med, at fodbolden hele tiden har haft det primære fokus.

Han blev handelsstudent i 2020.

- Så jeg har gået et par år uden at læse videre, men nu synes jeg, at muligheden var der for at holde lidt gang i uddannelseshjulet, siger han og fortsætter:

- Nu har jeg været i banken i godt et par måneder - og nu starter jeg stille og roligt op med at kunne lidt selv også, siger han.

Det er sådan her vi oftest ser Rasmus Vinderslev, når han er på banen for SønderjyskE. Her i en kamp mod Vejle Boldklub.Arkivfoto: Mette Mørk

Og han kan godt lide at være i praktik i banken:

- Det er fedt at være her også. Jeg er blevet taget så godt i mod af de andre her. Det er en rigtig god afveksling at være her også, siger han.

Om han ender med at blive trainee i Sydbank efter fodboldkarrieren er endnu alt for tidligt at sige - udover at det i hvert fald ikke bliver lige nu. Når han er færdig med praktikken i banken til sommer, så er der ingen aktuelle planer om at læse videre .

- Men det kan sagtens være at jeg skal være i Sydbank på et tidspunkt, men det er altså fodbolden, der er det vigtigste nu, slutter han.
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stigende energipriser rammer Arena Aabenraas badegæster

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kunne du tænke dig at se den nye politistation indefra? Nu har du chancen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

37-årig fængslet og sigtet for drab: Politiet var forbi tidligere på dagen

Ugeavisen Aabenraa

Grundene har ligget øde hen i 23 år: Nu bygger Anders og Kira som de første deres drømmehus

Ugeavisen Aabenraa

Forurening langt værre end forventet: Regionen renser forurenet grund i Aabenraas bymidte

Ugeavisen Aabenraa

Mere plads - mindre husleje: Change flytter over på den anden side af gaden

Ugeavisen Aabenraa

Se alle billederne fra den røde løber: IBC-elever til galla i glimmer, glitter og flotte biler

Ugeavisen Aabenraa

Supermarked kunne ikke løbe rundt: - Aabenraa er for lille

Ugeavisen Aabenraa

Årets hus i landsby har fået en gevaldig make-over

Annonce