Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Salg af genbrug går til et godt formål

Indehaverne af Genbrug Rustique i Aabenraa, Liselotte og Johannes Vendelboe, donerede 20.000 kroner til Julemærkehjemmet Fjordmark. Børnene var selv kommet for at hente gaven - fra venstre er det lærer Bitten Petz, Christoffer Lauritzen, Lasse Krøyer Bronée, Kathlen Flindt Jessen, Mathilde Offenberg, Frederikke Nielsen, Amy Jensen og Kamila Butkevicius. I baggrunden medarbejderne Oliver Sieja og Stine Johannsen. Foto: Jan Sternkopf
Genbrug Rustique har kun eksisteret i seks måneder. Alligevel er det blevet til et overskud på 20.000 kroner, som forretningen afleverer til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund.
Annonce

Aabenraa: Gaver er gaver - så er det lige meget, hvor store de er, eller hvor de kommer fra. Bare de kommer fra hjertet. Det gør den gave, som Genbrug Rustique har doneret til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund.

Onsdag var et hold børn nemlig forbi for at hente både store og små gaver hos indehaverne Liselotte og Johannes Vendelboe i forretningen i Vestergade. Den store var pænt pakket ind, men inde under julepapiret gemte der sig 20.000 kroner til Julemærkehjemmet.

Det er penge, der er kommet ind fra salget af genbrugsting i butikken, for den er udelukkende blevet etableret for netop at samle midler til Julemærkehjemmet, forklarer Liselotte Vendelboe.

- Vi vil gerne hjælpe. Vi ser jo børnene - og kan forholde os til, at hjælpen gavner, lyder det fra Liselotte Vendelboe.

Genbrug Rustique har gjort det til sin opgave at samle midler til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund, fortæller Liselotte Vendelboe, der sammen med sin mand, Johannes Vendelboe, har etableret butikken i det tidligere Fakta i Vestergade. Foto: Jan Sternkopf

Butikken åbnede for et halvt år siden, men seks måneder har været nok til at skabe en omsætning, der er stor nok til at generere et overskud på et så imponerende beløb, forklarer hun.

- Man skal lige huske på, at vi startede op på ingenting. Men folk har støttet os lige fra første dag. Både ved at aflevere og donere effekter til os og ved at handle hos os, for at vi så kan hjælpe børnene på Julemærkehjemmet Fjordmark. Så der går jo lidt sport i at sælge så meget som muligt. For jo mere, folk køber, desto større bliver beløbet til børnene.

Det er ikke helt rigtigt, at overskuddet beløber sig på alle 20.000 kroner. Faktisk er der "kun" tale om 17.500 kroner, men Genbrug Rustique har lagt 2500 kroner oveni. De er til gengæld øremærket julegaver til drengene på Fjordmark.

- Der var en sponsor, der havde givet julegaver til pigerne. Vi syntes dog, at også drengene skulle have en julegave, så derfor lagde vi de sidste 2500 kroner i puljen, siger Liselotte Vendelboe.

Det var så den store gave. Men som tidligere nævnt var der flere gaver, omend lidt mindre - dog af stor værdi for den enkelte.

- Ja - de syv børn, der var hos os i butikken, fik lov til at finde noget i butikken som en ekstra gave, de kan tage med hjem til Fjordmark. Legetøj, spil, noget tøj eller et par sko.

Liselotte Vendelboe og hendes mand regner med, at Genbrug Rustique vil gøre uddelingen af julegaver til en fast juletradition. Måske lægges endda andre "gaver" oveni.

- Det kunne være oplevelser - en udflugt til Legoland, for eksempel, tilføjer Liselotte Vendelboe.


Så der går jo lidt sport i at sælge så meget som muligt. For jo mere, folk køber, desto støre bliver beløbet til børnene

Liselotte Vendelboe, Genbrug Rustique
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce