Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Salg af juletræer støtter Et Hjerte for Alle

Jonna og Ron fra Hærvejens Bed & Breakfast i Bjerndrup plantede juletræer på et areal ved siden af ejendommen på Hærvejen for at slippe for at skulle klippe græs. Træerne er nu vokset godt til - og de sælges til fordel for Et Hjerte for Alle. Foto: Timo Battefeld
Normalt gør Jonna og Ron Rick mere i bed & breakfast. For syv år siden plantede de godt 600 juletræer. De er nu store nok til at blive solgt. For hvert solgt træ går der 25 kroner til Et Hjerte for Alle.
Annonce

Bjerndrup: For syv år siden plantede Jonna og Ron Rick godt 600 nordmannsgraner på et lille stykke jord ved ejendommen på Hærvejen i Bjerndrup. Arealet blev ikke brugt til noget særligt, men det tog tid, hver gang der skulle slåes græs. Derfor blev parret enig om at bruge "det lille stykke jord" til noget fornuftigt og plantede juletræer.

De er nu vokset godt til, så de er klar til formålet: at stå pyntet i en stue til juleaften.

- De er lige fra én til to meter, så der er noget for enhver smag, fortæller Ron Rick, der sammen med sin ægtefælle driver Hærvejens Bed & Breakfast samt et herberg for vandrere, der går ad Hærvejen.

Det er ikke bare et juletræs-salg, påpeger ægteparret. De sælger nemlig ud af beholdningen til fordel for Et Hjerte for Alle.

- Træerne koster fra 150 kroner, og for hvert træ støtter vi Et Hjerte for Alle med 25 kroner, fortæller Jonna Rick.

Det foregår ved selv-skovning, tilføjer hun.

Annonce

Uden sprøjtemidler

- Folk skal selv fælde træet. Men så får de det, de gerne vil have, så det passer til deres hjem. Vi har nordmannsgran - og de er alle dyrket uden sprøjtemidler. Vi gør normalt ikke i juletræer. Men der er da blevet luget mellem rækkerne. Juletræer er nemlig ikke noget, man bliver millionær af med de priser, der er på markedet for tiden. Vi vil hellere koncentrere os om vores bed & breakfast, lyder det fra Ron Rick.

Nogle af træerne kan også bruges til afklip, så man kan lave sig en juledekoration.

Med i prisen for et juletræ er også æbleskiver, gløgg og varm kakao.

Desværre kan træerne ikke leveres i net, bemærker Ron Rick. Kunderne må derfor selv sørge for passende hjemtransport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce