Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Sans for sushi: Betty arbejder hårdt for succes

Betty Chen har nok at se til som mor og ægtefælle plus direktør for flere afdelinger af Oyisi Sushi. Nu er lokalerne på Nørreport blevet renoveret for at få flere siddepladser til gæsterne. foto: Jan Sternkopf
Betty Chen er travl forretningskvinde som direktør for fire afdelinger af Oyisi Sushi. Tilfældigheder bragte hende til Aabenraa. Restauranten i Aabenraa er netop blevet renoveret for at give plads til flere gæster. Maden serveres ved bordene af en robot.
Annonce

Aabenraa: Hun har travlt - mere end almindeligt travlt. For Betty Chen, snart 33 år, har nok at se til som mor til to drenge, ægtefælle og direktør for fire afdelinger af Oyisi Sushi fordelt over hele landet: i Aabenraa, Sønderborg samt Kalundborg og Århus.

Men dagen er godt planlagt - og hun får tid til det hele, takket være opbakning fra familien.

- Min mand Kenny Liu er samtidig kok hér i Aabenraa. Han styrer også alt, hvad der har med maden og køkkenet at gøre, inklusive medarbejderne og administration. Og så har jeg familie ansat til at bestyre de andre steder. De er franchise-tagere under selvstændige selskaber, forklarer Betty Chen forretningsmodellen.

Som 18-årig kom hun til Danmark. At det netop blev eventyrlandet var lidt af en tilfældighed.

- Jeg ville egentlig bare til et EU-land for at studere. Men én af mine venner var allerede i Danmark og fortalte om København. Så jeg tog en uddannelse i lederskab og management på Københavns Universitet. Det blev også til en uddannelse i designtechnologi, fortæller Betty Chen.

Faktisk havde hun begyndt på endnu en uddannelse - dog nu på UC Syd i Haderslev.

- Den har jeg dog afbrudt. Jeg har ganske enkelt for travlt, erkender Betty Chen.

Én af nyskabelserne i Oyisi Sushi i Aabenraa er en kørende tjener - en robot, der selv finder vej til bordene for at aflevere retterne til gæsterne. foto: Jan Sternkopf
Annonce

Flittig

Det har hun det egentlig ganske godt med, for hun er flittig og arbejdsom. Har altid været det. Også under sine studier i København, hvor hun supplerede sine lommepenge med et fritidsjob.

- Som tjener på en japansk restaurant i SAS-hotellet, forklarer kinesisk-fødte Betty Chen og giver årsagen til, hvorfor hun lige er blevet direktør for en sushi-kæde: Hun kan godt lide sushi.

Og da en bekendt inviterede hende til Aabenraa for, at de sammen kunne åbne en lille take-away-butik med sushi-retter, slog hun og familien til og flyttede fra hovedstaden til Sønderjylland.

- Ret hurtigt viste det sig dog, at min bekendt ikke ville være med alligevel, så det var min mand og mig, der blev tilbage.

Ægteparret tog udfordringen op. Men i stedet for at nøjes med en lille butik, tænkte de stort og indrettede lokalerne i Nørreport 4B til restaurant.

I første omgang som running sushi, hvor de forskellige retter præsenteres på et transportbånd.

Annonce

Ændring og fornyelse

- Problemet med running sushi er, at det fylder rigtig meget. Og vi har ofte manglet pladser til vore gæster. Vi har nu ændret butikken - fjernet transportbåndet, hvilket giver os 20 pladser mere i restauranten. Desuden har vi flyttet selve tilberedelsen af sushi ud i køkkenet.

Ændringerne har været nødvendige, fordi det går godt for restauranten, påpeger Betty Chen, som af samme årsag har tre kokke mod normalt to på arbejde.

- Så har vi kapacitet til at rokere rundt, hvis der er behov for en ekstra hånd i de andre filialer.

Det tog stort set hele november at renovere lokalerne til det nye koncept, som kunderne har udtrykt stor tilfredshed med siden åbningen i begyndelsen af december.

Betty Chen er også glad for ændringerne. For faktisk har de frigjort nogle ressourcer, så hun kan genoptage den aktivitet, som hun oprindelig startede med i Aabenraa: Take-away - men nu fra hele menukortet, der spænder over sushi, wok-mad, supper og de øvrige klassiske retter, som det asiatiske køkken er kendt for.

Det hele fås naturligvis også i restauranten, hvor gæsterne kan stifte bekendtskab med en helt ny type medarbejder. "Hun" siger ikke så meget, for det er en robot, forklarer Betty Chen, som allerede har høstet de første erfaringer med en digital servitrice i restauranten i Haderslev.

- Inden længe bliver "hun" også aktiv i Aabenraa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce