Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Shop i City vil genoplive barndommens jul: Magisk jul venter i Aabenraa

Nørretorv bliver omdannet til børnenes univers, og her vil der blandt andet være en fotovæg, hvor man kan tage sit eget julebilleder. Her er det Morten Sabroe og Mette Becker fra bestyrelsen i Shop i City Aabenraa, som tester væggen. Foto: Mette Christine Schulz
Jul som i gamle dage med masser af lys, hygge og oplevelser. Det vil Shop i City skabe i år, hvor der ingen Julehjerteby er. Julen starter tidligere for at sprede julehandlen.
Annonce

Aabenraa: - Da jeg var barn, vågnede jeg op til jul. Sådan skal det være i år i Aabenraa.

Citychef Dorthe Hilbig har igen været kreativ for at skabe oplevelser for kunderne op til jul.

Magisk jul bliver overskriften på den stemning, som Shop i City vil skabe i byen i år, hvor der ingen Julehjerteby er til at skabe den hyggelige julestemning, som de seneste år har fået folk fra nær og fjern til at tage til Aabenraa.

Lørdag den 14. november klokken 6 om morgenen bliver årets julebelysning tændt, så aabenraaerne kan stå op til jul. Og ifølge Dorthe Hilbig bliver det en smuk julestemning, som vil brede sig over Aabenraa frem til juleaften.

- Vi har arbejdet med lys i år for at skabe den magiske julestemning, men også for at kunne tilbyde juleoplevelsen om aftenen til dem, der ikke har lyst til at komme om dagen, og det er alt sammen noget, man kan kigge på, fortæller Dorthe Hilbig.

Annonce

Gode historier til julemanden

På alle byens torve vil lys i alle mulige forskellige former være med til at sprede julestemning. På Storetorv bliver temaet magisk jul med et seks til syv meter højt juletræ, en stor slikscene og mange andre ting i lys, som passer til temaet.

Lys på mange forskellige måder er det, Shop i City har arbejdet med i år for at sprede julestemning i Aabenraa og for at give alle muligheden for at opleve det - også uden for butikkernes åbningstid. Illustration: Shop i City Aabenraa

På Nørretorv bliver der børneunivers med søde babyrensdyr i lys, en ny stjernehimmel over torvet, en fotovæg, Folkehjem fra Julehjertebyen, julemandens kane og julemandens postkasse.

- I postkassen kan børn aflevere deres gode historie, og en gang i ugen tømmer julemanden postkassen og vælger de bedste historier. Dem læser han højt i en video, og historierne bliver lamineret og hængt op på en væg på torvet, så alle kan læse dem - selvfølgelig uden navn, fortæller citychefen.

Annonce

Omrokering skaber noget nyt

De snebolde med lys i, som de seneste år har hængt på Nørretorv, bliver flyttet til skøjtebanen og Rådhusgade.

- De passer godt sammen med den belysning, vi har på det tidligere rådhus og ved at omrokere, kan vi skabe noget nyt, forklarer Dorthe Hilbig.

I Nørreport vil et otte meter højt juletræ blive sat op. Illustration: Shop i City Aabenraa

I Nørreport bliver et otte meter højt juletræ med røde julekugler og masser af lys sat op, mens der på pladsen mellem Sydbank og Tøjeksperten kommer juletræer, hestevogn og Sydbanks hus fra Julehjertebyen.

- På vores hjemmeside vil vi lægge en tur, man kan gå gennem Aabenraa for at opleve den magiske julestemning, siger citychefen.

Underholdning i gågaden

Lørdag den 14. november vil julemanden køre rundt i gågaden sammen med sine hjælpenisser.

Der bliver nemlig ingen vækning af julemanden i år. I stedet er han stået før op og kører rundt og deler chokolade ud til børnene - selvfølgelig med afstand.

Julemanden vil være i gågaden hele dagen, og Shop i City anbefaler, at folk spreder sig over hele dagen for at ikke skabe forsamlinger.

Den 14. november vil der også være opstillet højtalere, som spiller julemusik.

Alle andre weekender op mod jul vil der være musikalsk mobil underholdning, hvor musikere går rundt og spiller musik i gågaden.

Nogle af de frivillige fra Julehjertebyen vil også dukke op på gågaden for at sprede julestemning frem mod jul.


Vi har arbejdet med lys i år for at skabe den magiske julestemning, men også for at kunne tilbyde juleoplevelsen om aftenen til dem, der ikke har lyst til at komme om dagen

Dorthe Hilbig, citychef
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce