Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Signe og Dorrit lod deres lange hår falde for et godt formål

De to socialdemokratiske byrådsmedlemmer Signe Bekker Dhiman og Dorrit Knudsen gik i weekend sammen til frisør for at klippe deres lange hår og donere det til et godt formål. Nemlig til parykker, som blandt andet kræftpatienter har brug for.

Aabenraa: I weekenden valgt de to socialdemokratiske byrådsmedlemmer Signe Bekker Dhiman og Dorrit Knudsen at lade deres lange hår klippe for at  donere det til parykker, som blandt andet kræftpatienter har brug for, når de er i behandling.

Mellem 41 og 51 centimeter røg der af, og det hår bliver nu doneret til Toftild Alternativt Hår, som laver parykker af håret og giver værdien af håret videre til Knæk Cancer.

- Det var en idé, jeg fik for syv år siden, da jeg klippede et stort stykke af mit hår. Bagefter var der nogen, som sagde til mig, at det kunne jeg jo have doneret. Tanken om at kunne glæde andre med ægte hår i en vanskelig situation som f.eks. kræftsyg, gjorde mig varm om hjertet, og derfor har ladet mit hår gro i seks år, så jeg kunne donere det, fortæller Dorrit Knudsen om baggrunden.

Annonce

Oplagt at bruge mit hår

Signe Bekker Dhiman hoppede med på idéen i efteråret, da hun spurgte til, hvorfor Dorrit Knudsens hår var så langt.

De var to meget glade damer, som efter klipningen kunne lade sig fotografere af frisør Tanja Fabricius fra Salon Stjernehår .Foto Ludvig Dittmann

- De jeg hørte om donationen, tænkte jeg, at det var da en god idé. Jeg har veninder, som har været i kemobehandling, og som har fortalt mig, at det betyder meget at få en ordentlig paryk. At de kan ligne dem selv og kamouflere sig, så de ikke falder udenfor og folk kigger på dem. At donere mit hår er en måde at hjælpe på, for jeg er så heldig, at mit hår vokser som ukrudt, og det er bare oplagt at bruge det. Det giver god mening, siger Signe Bekker Dhiman.

Så langt var Signe Bekker Dhiman (til venstre) og Dorrit Knudsens hår, inden frisørerne gik i gang med saksen. Over 80 centimeter havde de selv målt det til. Foto Ludvig Dittmann
Dorrit Knudsen var glad, da frisør Camilla Zeerow hos Salon Stjernehår målte håret til 51 centimeter. I seks år har Dorrit Knudsen gået med en knold for, at håret kunne gro så langt som muligt til donationen. Foto Ludvig Dittmann
Signe Bekker Dhimans mand Shane og sønnen Milo fulgte med fra gågaden og sendte god opbakning til damerne i salonen. Foto Ludvig Dittmann
Dorrit Knudsen med de 51 centimeter lange hestehaler, hun fik klippet af. Foto Ludvig Dittmann
Signe Bekker Dhiman fik klippet 41 centimeter af. Foto Ludvig Dittmann

Dt sker der med håret

Tanja Fabricius samler jævnligt hår sammen fra sine kunder og sender det til Toftild Alternativt hår.

For at håret kan bruges som paryk, skal det være mindst 25 centimeter langt, og det må ikke være kemisk behandlet som lysning eller permanent.

Toftild bruger håret til at lave blandt andet parykker, som bliver håndlavet i Asien.

Toftild har et hårdonationsprojekt, der hedder "Love is in the hair". Donationshåret anvendes til fremstilling af parykker, hårdele og andre alternative hårløsninger til mennesker, der savner deres eget hår.

"Love is in the Hair" producerer hvert år en særlig kollektion, som er tilegnet børn og unge under 24 år, ramt af kræft eller alopecia (pletvis hårtab) .

Den værdi, som donationshåret har, giver Toftild hvert år videre til Knæk Cancer.


At donere mit hår er en måde at hjælpe på, for jeg er så heldig, at mit hår vokser som ukrudt, og det er bare oplagt at bruge det. Det giver god mening.

Signe Bekker Dhiman
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce