Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Skoler har et ekstra øje på risiko for corona-smitte

Alle skoler opfordrer til, at forældre holder øje med kommunens hjemmeside - og husker at vaske hænder. Arkivfoto: Timo Battefeld
Aabenraa Kommunes skoleledere har skrevet rundt til alle forældre og gjort opmærksom på de forholdsregler, der skal tages i forhold til at forhindre spredning af coronavirus. Ingen er foreløbig sendt i karantæne, oplyser skolechef.
Annonce

Aabenraa: Når man har ansvaret for over 800 børn og 100 ansatte, så holder man naturligvis øje med, hvordan coronavirussen spreder sig og er klar til at tage sine forholdsregler.

Så i lighed med sine kolleger på Aabenraa Kommunes øvrige folkeskoler skrev Kongehøjskolens leder, Vibeke Domar Fischer, torsdag ud til forældrene på Aula.

"Vi forholder os her på skolen ud fra den rådgivning, vi får fra Aabenraa Kommune", skrev hun med link til kommunens hjemmeside, og så understregede hun, at "hvis eller medarbejdere inden for de seneste 14 dage har været i et af de områder med udbredt smitte, har de hjemmekarantæne i 14 dage".

- Men vi har overhovedet ikke haft noget indtil videre - ud over et par forespørgsler. Og det har primært været fra vores bestyrelsesmedlemmer, der har villet høre, om vi har en plan. Det har vi, siger Vibeke Domar Fischer.

Indtil videre nøjes hun dog med at understrege, at det er vigtigt med god håndhygiejne:

- De steder, hvor vi har madudlevering, har vi indskærpet, at man bruger det håndsprit, der er sat op, og ellers er det jo bare at vaske hænder. Det er jo det bedste.

Annonce

Følg med på hjemmeside

Heller ikke på kommunens næststørste skole, Hærvejsskolen i Rødekro, har skoleleder Pernille Reschat fået nogen reaktioner på det opslag, hun har lagt ud.

- Jeg kan da godt mærke, at der bliver snakket mere om det nu blandt medarbejderne, men bortset fra, at vi lige skulle tjekke op på lidt usikkerhed i forbindelse med en skiferie i Italien, har vi ikke haft noget, forklarer Pernille Reschat, der også nøje følger de retningslinjer, der sendes ud fra kommunen.

Skolechef Rasmus Andressen kan fortælle, at man fra forvaltningens side har opfordret skolerne til netop at henvise til kommunens hjemmeside, der jo hele tiden er opdateret.

- Og jeg ikke hørt fra nogen skoler endnu, at der skulle være elever eller medarbejdere, der er sendt i karantæne, oplyser han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce