Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Skoleudflugt: Søren Krabbe var i høj kurs

Nanna fra 1 A var meget optaget af at tegne stensætningen, som senere skulle farvelægges med vandfarver. Foto: Bente Staugaard.
Vandets hemmeligheder er temaet for årets landsdækkende naturvidenskabsfestival, så derfor måtte hele Stubbæk Skole naturligvis ud til fjorden. Her var der både krabbefangst, akvarelmaling og kanoture.
Annonce

AABENRAA: Der var fest og farver på Sønderstrand og på Aabenraa Havn hele dagen torsdag. 340 elever med tilhørende lærere havde taget bussen fra Stubbæk Skole ud til vandet.

Nu skulle de nemlig se nærmere på det våde element, og hvad det kan bruges til - og det er ikke så lidt.

Begejstringen var stor, da eleverne blev udstyret med waders og fiskenet og sat til at fange det havbunden har at byde på. Det blev blandt andet til en stor fin krabbe, der straks fik navnet Søren. Lidt senere fik Søren selskab i plastikkassen af en krabbekammerat, der blev døbt Svend.

Fantasien fik frit løb, da eleverne fik lov til at bygge sandslotte. De levede helt op til kønsstereotyperne: Pigerne gav sig til at finde "perlemor" til at pynte slottene med, mens drengene lige gravede en ekstra voldgrav for at holde fjenden ude.

Naturvidenskab i uge 39

Naturvidenskabsfestivalen holdes rundt om på skolerne i uge 39 hvert år.

Målet er at gøre science vedkommende og anvendelig for Danmarks børn og unge. Festivalen skal give eleverne engagerende oplevelser med science, som de kan huske, og som kan være med til at påvirke deres valg af uddannelse og job senere i livet.

Annonce

Naturvidenskab

Uge 39 er den årlige naturvidenskabsuge på skolerne, og det projekt er Stubbæk Skole altid med i.

Gennem hele ugen har emner som vandmiljø og plastikforurening af havene været i fokus på skolen, og torsdag var der så blevet tid til at udforske havet for alvor med en tur til havn og strand.

- Det kræver en del forberedelse og koordinering. Vi har blandt andet samarbejdet med Aabenraa Havn, museet og DGI, forklarede Michael Beck, der er medlem af den tre mand store styregruppe, som har tilrettelagt dagen.

Styregruppen havde lånt waders, redningsveste, fiskenet og meget andet udstyr hos skolernes fælles grejbank, og de havde fået lov til at indkøbe fiskestænger, der senere kan bruges af andre skoler.

Vand er et vidt begreb - det kan blandt andet bruges til kunst. Eleverne fik i løbet af dagen mulighed for at lave deres egen akvarel med inspiration hentet fra vand, strand, sten og skibe.

Men havet har også en mere praktisk side. De store elever kunne tilmelde sig en rundvisning på Aabenraa Havn, hvor de fik lidt at vide om, hvad man egentlig laver på en havn, og hvordan havnen er med til at tjene penge til området.

Dan fra 4. klasse var i gang med voldgrav nummer to rundt om et meget flot sandslot. Foto: Bente Staugaard
Sandslotte er en god udfordring - også selv om man er vokset fra "skovl og spand-alderen". Foto: Bente Staugaard
Lærer Helle Jørgensen fortæller, hvad en akvarel er for en størrelse. Foto: Bente Staugaard
Så skal det afsløres, hvad havbunden har at byde på. Foto: Bente Staugaard
Nogen gange kommer der vand der, hvor der ikke burde være vand. Foto: Bente Staugaard
Inden de unge blev sluppet løs på fjorden, var der kanoteori i strandkanten. Foto: Bente Staugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce