Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Snyd ikke dig selv for fradrag: Kig din årsopgørelse efter i sømmene

Statsautoriseret revisor hos Sønderjyllands Revision i Padborg René L. Jørgensen informerer hér om de væsentligste ting, man som borger skal være opmærksom på i forbindelse med årsopgørelsen.
Annonce

Padborg: Skattestyrelsen har nu åbnet for din årsopgørelse, så du kan se, om du skal have penge tilbage i skat, eller skal betale efter. Selvom årsopgørelsen for mange dannes automatisk, er det stadig en god idé at gennemgå den – også for at sikre, at du får de fradrag, du er berettiget til.

Servicefradrag (håndværkerfradrag)

Fradraget er opdelt i to.

1.- Serviceydelser, som omfatter almindelig rengøring, vinduespudsning, børnepasning og almindeligt havearbejde. Maksimalt fradrag herfor udgør kr. 6.100 pr. person.

2.- Håndværkerydelser vedrører overordnet et fradrag for grønne forbedringer, som f.eks. udskiftning af vinduer og døre, isolering, installation af varmestyringsanlæg mv. Derudover gives der fradrag for tilslutning til bredbånd og installation af tyverialarm. Maksimalt fradrag herfor udgør kr. 12.200 pr. person.

På skat.dk kan du finde en komplet liste over de ydelser, der gives fradrag for.

Det er en betingelse for at få fradrag i 2019, at beløbet er betalt elektronisk med f.eks. dankort, netbank eller mobilepay, og beløbet skal være betalt senest 29/2 2020.

Fem gode råd

Husk servicefradrag (håndværkerfradrag)

Kontroller dit befordringsfradrag

Husk fradrag for bidrag til velgørende foreninger

Spar rentetillæg ved frivillig indbetaling inden 1/7 2020

Kontroller din forskudsopgørelse for 2020

Annonce

Befordringsfradrag

Hvis du har mere en 24 km mellem hjem og arbejde pr. dag, er du berettiget til befordringsfradrag. Befordringsfradraget udgør 1,98 pr. km, der overstiger de 24 km pr. dag. Der sker ingen halvering af satsen ved kørsel udover 120 km pr. dag i Aabenraa kommune eller Sønderborg kommune, da de betegnes som yderkommuner.

Selvom befordringsfradraget måske allerede er beregnet på årsopgørelsen, skal du stadig kontrollere, om det er korrekt. Du skal være særligt opmærksom, hvis din faktiske arbejdsplads er forskellig fra den adresse, din arbejdsgiver er registreret på, hvis du har skiftet arbejdsgiver, eller hvis du bor i Tyskland og arbejder i Danmark.

SKATs beregning tager udgangspunkt i 216 arbejdsdage om året. Hvis dine faktiske arbejdsdage afviger fra dette, skal du selv sørge for at korrigere dette.

Har du i 2019 indkomst under kr. 328.100 beregnes automatisk et ekstra fradrag på maksimalt kr. 15.400.

Annonce

Bidrag til velgørende formål

Du kan få fradrag for bidrag til godkendte velgørende foreninger som f.eks. Kræftens Bekæmpelse, Børns Vilkår, Naturfredningsforeningen m.fl. Maksimalt fradrag herfor udgør kr. 16.300.

Foreningen skal indberette bidraget til SKAT for at du kan få fradrag. Er dette ikke gjort, skal du henvende dig til foreningen og få dem til at indberette bidraget, da du ikke selv kan rette dette.

Fakta

Sønderjyllands Revision har i flere end 80 år været lokalt forankret med kontorer i Aabenraa, Sønderborg og Padborg

Beskæftiger ca. 75 medarbejdere, heraf 13 statsautoriserede revisorer.

Sønderjyllands Revision betjener både privatkunder og erhvervskunder.

Særlige kompetencer inden for ejerledede virksomheder, forsyning, transport, hvide kitler samt iværksættere.

Annonce

Slip for rentetillæg

Har du restskat, vil der som udgangspunkt blive beregnet et rentetillæg på 4 procent. Du kan spare rentetillægget ved at foretage frivillig indbetaling af restskatten frem til den 1/7 2020. For indbetalinger i perioden 1/1-30/6 2020, beregnes alene en dag-til-dag rente på 2 procent p.a.

Annonce

Forskudsopgørelsen er vigtig

Din forskudsopgørelse er vigtig, hvis du vil undgå restskat, men også for at sikre, at du ikke løbende betaler for meget i skat. Du skal derfor huske at ændre din forskudsopgørelse, hvis der sker ændring i dine indkomstforhold, du skifter arbejdsplads, optager nye lån eller lignende. Kontroller derfor samtidigt din forskudsopgørelse for 2020, om der er noget, som skal rettes til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce