Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Sommersejlads: Cykelfærge skifter Tyskland ud med Annies Kiosk

Cykelfærgen holder sig i første omgang på den danske side af Flensborg Fjord. Arkivfoto: Claus Thorsted.
Projektgruppen bag cykelfærgen Rødsand, der sidste sommer sejlede mellem Egernsund og Langballigau, har søgt om at færgen må lægge til ved Sønderhav. På grund af coronaen sejles i første omgang kun til danske havne.
Annonce

EGERNSUND/SØNDERHAV: Den 26. juni genoptager cykelfærgen Rødsand sejladsen på Flensborg Fjord. Men ruten bliver lidt anderledes, end den var i premiereåret 2019.

Projektgruppen bag cykelfærgen har ikke kunnet få noget klart svar på, om der må sejles mellem Danmark og Tyskland, når den dansk-tyske grænse åbner delvist den 15. juni.

Derfor har projektleder Gerhard Jacobsen i stedet henvendt sig til Aabenraa Kommune for at få tilladelse til at lægge til ved Sønderhav, hvor kommunen netop har sat en helt ny bro op.

Den ansøgning vækker begejstring hos Philip Tietje (V), der er formand for Aabenraa Kommunes vækstudvalg:

- Det er fantastisk, hvis vi på den her måde kan få gang i fjordturismen. Og det glæder mig, hvis vi kan udvikle det her, så vi også kan få en sejlads i stand til Store Okseø, siger han.

Online billetsalg

  • Billetterne til cykelfærgen kan købes på nettet. Planen er at få en aftale i stand med Destination Sønderjylland om billetsalg, som det også var tilfældet i fjor.
  • I sommeren 2019 sejlede cykelfærgen hver torsdag en såkaldt "spritrute" til Flensborg, som blev meget populær. Den har arrangørerne dog også måttet opgive på grund af coronarestriktionerne.
  • På færgen er der plads til 12 passagerer og 12 cykler.
Annonce

Mellem fire havne

- Vi har ikke kunnet få klar besked fra Grænsepolitiet med hensyn til åbning af søgrænsen, så nu vil vi i stedet sejle fra Egernsund via Marina Minde og Brunsnæs til Sønderhav og tilbage igen, forklarer projektleder Gerhard Jacobsen.

Det er planen, at den første færge skal sejle klokken 9 om morgenen, og turen sejles så fire gange om dagen. Man kan tage sin cykel med, og cykle tilbage eller måske kombinere sejlturen med en gåtur på Gendarmstien.

- Vi sejler derudover om aftenen med grupper - for eksempel firmaudflugter og lignende på den samme rute, tilføjer Gerhard Jacobsen.

Han satser på, at tilladelsen til at lægge til ved Sønderhav kan nå at komme på plads, inden den 26. juni, hvor sommersejladsen med cykelfærgen Rødsand efter planen skal begynde.

Aabenraa Kommune er indstillet på at arbejde hurtigt med sagen. Det er teknisk udvalg, der skal afgøre, om færgen må lægge til ved Sønderhav, og umiddelbart er udvalgsformand Arne Leyh Petersen (DF) positivt indstillet.

- Det lyder rigtigt spændende, men nu skal jeg lige have alle oplysningerne, siger han.

Annonce

Fremtidigt samarbejde

Gerhard Jacobsen håber stadig, at reglerne omkring coronarestriktioner og grænsen bliver lempet, så Rødsand også denne sommer kan komme til at sejle på tværs af fjorden og lægge til i tyske Langballigau.

Han har dog ikke tænkt sig at svigte sine nye samarbejdspartnere i Aabenraa Kommune og droppe Sønderhav som anløbsplads.

- Hvis jeg bliver behandlet godt, så behandler jeg også andre godt, siger han

Projektlederen er også indstillet på at udvide samarbejdet på længere sigt:

- Jeg synes så absolut, at vi bør gå i dialog med Aabenraa Kommune om at få en sejlrute skruet sammen, der også omfatter Okseøerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce