Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Speciel ret på biblioteker: Take away er på menuen

På Aabenraa Bibliotek skal man afhente sin take away-litteratur ved den gamle hovedindgang. Arkivfoto: Timo Battefeld
Den delvise nedlukning af Danmark har også ramt bibliotekerne. I Aabenraa Kommune klarer man det med take away-litteratur.
Annonce

Aabenraa: Take away forbinder man normalt med restauranter, caféer og barer, og i de her corona-tider er det et koncept, som mange borgere har benyttet sig af.

Det har de også luret på bibliotekerne i Aabenraa Kommune, og da hele Danmark blev delvist lukket ned midt i december, valgte Aabenraa Bibliotekerne i stedet at tilbyde take away-litteratur, fordi bibliotekerne nu også var lukket land for offentligheden.

Initiativet har vist sig at være en succes.

- Der er lige nu mellem 30 og 50 personer om dagen, der henter bøger og andre materialer på biblioteket i Aabenraa, så der er tydeligvis et behov, siger Charlotte Stoltenberg, der er leder af biblioteker og kulturhuse i Aabenraa Kommune.

Take away-litteratur kan afhentes på alle kommunens biblioteker, men der er forskellige åbningstider på bibliotekerne i Aabenraa, Bov, Felsted, Rødekro og Tinglev, så derfor er det en god idé lige at tjekke bibliotekernes hjemmesider for ikke at gå forgæves.

Annonce

Medbring afhentningsnummer

Fremgangsmåden for stadig at have noget at læse i midt under corona-krisen og den delvise nedlukning er forholdsvis enkel.

- Man kan ringe ind og afgive sine bestillinger, men vi anbefaler, at det sker via bibliotekets hjemmeside eller appen "Biblioteket", siger Charlotte Stoltenberg.


Der er lige nu mellem 30 og 50 personer om dagen, der henter bøger og andre materialer på biblioteket i Aabenraa, så der er tydeligvis et behov.

Charlotte Stoltenberg, leder af biblioteker og kulturhuse i Aabenraa Kommune


Næste skridt er en lille smule tålmodighed. Man kan nemlig først hente sine materialer, når man via mail eller sms har fået besked om, at de er klar til afhentning.

Når beskeden er i hus, er det vigtigt, at man medbringer det afhentningsnummer, der står på den mail eller sms, man har fået. Ellers kommer man til at gå tomhændet fra biblioteket.

Ved bibliotekerne i Bov, Felsted, Rødekro og Tinglev sker afhentningen ved hovedindgangen. I Aabenraa er det dog ved den gamle indgang, at bøgerne kan hentes.

Hvor længe ordningen med take away-litteratur på Aabenraa Bibliotekerne fortsætter, afhænger af corona-virussen.

Annonce

Gebyrfrihed

Normalt skal man betale et gebyr, hvis man ikke overholder afleveringsfristen, men den er for en periode sløjfet på Aabenraa Bibliotekerne.

Gebyrfriheden fortsætter frem til og med den 24. januar. 2021.

Selv om de fem biblioteker i Aabenraa Kommune fortsat giver mulighed for at låne bøger, på trods af at bibliotekerne reelt er lukkede, så kan Charlotte Stoltenberg mærke, at nedlukningen skaber irritation.

- Der er nogle, der er frustrerede over, at de ikke kan komme ind på bibliotekerne, siger hun.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce