Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stafet nåede over 13.000 kilometer: - Det har fuldstændig oversteget vores forventninger

Lørdag den 30. maj sluttede den virtuelle Genforeningsstafet, og endnu engang overraskede den store opbakning DGI. Målet var at nå 10.000 kilometer, men de mange hundrede løbere nåede op på lidt over 13.000 kilometer.
Annonce

Sønderjylland: Der er blevet løbet mange kilometer i Sønderjylland i maj i den virtuelle Genforeningsstafet.

Lørdag den 30. maj sluttede stafetten, og her vurderer DGI Sønderjylland, at mellem 500 og 600 var ude at løbe, og de nåede op på 3.775,13 kilometer. Dermed ender det samlede løbsresultat for hele maj på 13.115,14 kilometer, hvilket er meget mere, end hvad arrangørerne drømte om.

- Det har fuldstændig oversteget vores forventninger, og den store opbakning er kommet bag på os. Vi er meget glade for, at de 25 foreninger var med på idéen, da den oprindelige stafet blev udskudt på grund af coronaepidemien, for vi kunne ikke have gjort det uden dem, siger Anna Lund Mortensen, som er kommunikationsmedarbejder hos DGI Sønderjylland.

Styregruppen bag stafetten vurderer, at omkring 1000 har løbet med i løbet af maj, og her er der selvfølgelig en del gengangere imellem. Men der har også været en del nye løbere med, og det håber styregruppen vil afspejle sig, når den "rigtige" stafet finder sted i foråret 2021.

- Nu ved de, hvad stafetten er for en event. Jeg har også oplevet på Facebook, at der er oprettet løbegrupper efter afslutningen på den virtuelle stafet, og derfor tror jeg helt klart, at vi kan holde gryden i kog til næste år. At vi kan få rigtig mange deltagere med, siger hun.

Den "rigtige" Genforeningsstafet bliver gennemført i maj 2021.

Genforeningsstafetten

  • Efter aflysningen af den store Genforeningsstafet blev DGI Sønderjylland inspireret af eventen Danmark løber sammen og valgte at lave en virtuel Genforeningsstafet.
  • Fra den 2. til den 29. maj har hver af de 25 foreninger rundt i Syddanmark haft én dag, hvor de skulle få aktiveret de lokale motionister med en gå- eller løbetur hver for sig med start fra egen hoveddør.
  • Alle deltagere har givet deres kilometer til det samlede resultat. Det har de gjort via hashtagget #virtuelstafet2020
  • Den 30. maj sluttede stafetten, og det samlede resultat nåede op over 13.000 kilometer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce